سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سرن اعلام کرد: عامل نشتی هلیوم ....... و باکتری های مریخی

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:2 عصر

سرن اعلام کرد:
عامل نشتی هلیوم در شتابگر هادرونی نقص ارتباطات مغناطیسی بوده است

سازمان تحقیقات هسته‌یی اروپا (سرن) اعلام کرد: عامل بروز نشتی هلیوم در شتابگر عظیم سرن(LHC) که منجر به توقف فعالیت بزرگترین شتابگر ذرات جهان شد، یک ارتباط الکتریکی ناقص بوده است.

بازرسان تحقیقاتی طی بیانیه‌ای تاکید کردند که یک ارتباط الکتریکی معیوب و ناقص بین دو مغناطیس بزرگ شتابگر بزرگ هادرونی عامل این ناکامی در عملیات سرن بوده است.

شتابگر هادرونی در 27 کیلومتری زمین در تونل مدوری زیر مرز فرانسه و سوئیس مستقر شده است.

هدف از ساخت این شتابگر خلق مجدد شرایط جهان درست پس از وقوع پدیده انفجار بزرگ است که 13 میلیارد سال قبل رخ داد تا به این ترتیب بسیاری از اسرار کائنات کشف شوند.

شتابگر عظیم هادرونی از روز 10 سپتامبر (20 شهریور) عملیات خود را آغاز کرد، اما 10 روز بعد نشتی هلیوم در تونل دانشمندان را وادار کرد تا این دستگاه عظیم را خاموش کنند.

سرن اعلام کرده است: راه‌اندازی مجدد شتابگر تا پیش از بهار سال 2009 صورت نخواهد گرفت.

منبع:ایسنا

آزمایشگاه سرن برای  آماده سازی  شتاب دهنده بزرگ برای آزمایشی عظیم در دهم سپتامبر(20 شهریور) آماده شد.

در نهم آگست ( 19 مرداد) پروتون ها به داخل آهنرباهای LHC (the Large Hadron Collider برخورد دهنده‌ی هادرنها ) برای اولین بار انتقال داده شدند .

در این آزمایش ، برخورد دهنده‌ی هادرنها (LHC) قرار است شرایطی شبیه به لحظاتی بعد از بیگ بنگ را ایجاد کند .

در این شتاب دهنده بیش از پنج هزار آهنربا به صورت سری پشت سرهم قرار گرفته‌اند که این مجموعه حلقه‌ای به محیط 27 کیلومتر را تشکیل میدهد که درون یک تونل بسیار بزرگ زیر کشورهای سوئیس و فرانسه قرار دارد.

عکس از Cern Lab

در این آزمایش دو پرتو پروتونی در جهت های مخالف به سمت هم شتاب داده میشوند تا با سرعتی نزدیک به سرعت نور با نیرویی فوق‌العاده قوی به یکدیگر برخورد کنند . دانشمندان امیدوارند در پسماند این برخورد عظیم ذرات جدیدی را پیدا کنند که این باعث بوجود آمدن دید جدیدی از ماهیت عالم و چگونگی بوجود آمدن آن میشود.

قبل از اینکه پروتون ها به داخل این حلقه‌ی اصلی فرستاده شوند باید فوق‌العاده پر انرژی شوند ، انرژی ای در حدود 450 گیگا الکترون ولت.

برای بدست آوردن میدانهای بسیار قوی مغناطیسی با حداقل مصرف و اتلاف انرژی، آهنرباهای این شتاب دهنده‌ باید ابر رسانا باشند. که این خاصیت در بعضی مواد آنهم در دماهای بسار پایین رخ میدهد به همین منظور دمای این آهنرباها را به دمایی در حدود 2  کلوین میرسانند .

دانشمندان این موسسه تا قبل از انجام این آزمایش بزرگ ، تستهایی روی شتاب دهنده انجام میدهند تا مطمئن شوند این دستگاه تحمل شتاب و انرژی برخورد در حدود 5 تترا الکترون ولت (5 هزار گیگا الکترون ولت) را داشته باشد.

 کلیپ جالب از تکنولوژی ال اچ سی (همون آزمایشگاه سرن)

مصاحبه با دکتر جیمز گیلیس، سخنگوی آزمایشگاه سرن

 

کشف باکتری‌های عجیبی که قادر به زندگی در مریخ هستند

گروهی از دانشمندان یک زنجیره عجیب از باکتری‌ها را در اعماق یک معدن کشف کرده‌اند که به گفته آنها احتمالا می‌توانند در شرایط خاص سطح مریخ به حیات خود ادامه دهند.

 این باکتری‌ها تقریبا در عمق دو مایلی زیر زمین زندگی می‌کنند.

دانشمندان می‌گویند این میکروارگانیسم درست از نوعی مخلوقاتی است که برای زندگی و ادامه حیات در مریخ سازگار شده‌اند.

این باکتری‌ها موسوم به «دسولفورودیس اوداکسویاتور» می‌توانند در محل‌های کاملا تاریک، بدون اکسیژن و در دمای حدود ‌60 درجه سانتیگراد تا زمانی که محیط دارای یک جریان آب از میان سنگهای رادیواکتیو باشد، به حیات خود ادامه دهند.

این باکتری‌ها تحت چنین شرایطی در یک معدن طلا به عمق ‌8/2 کیلومتر در جنوب آفریقا کشف شده‌اند.

یک میکروب شناس دانشگاه پرینستون که از کاشفان این موجودات است، می‌گوید : تصور می‌کنم که این میکروارگانیسم‌ها برای سازگاری با سطح مریخ ایده آل هستند.

نام این میکروب از داستان ژول ورن با عنوان «سفر به اعماق زمین» گرفته شده است.


کشف سیاره ای که آینده زمین را پیش بینی می کند

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:1 عصر

گروهی از ستاره شناسان در اطراف ستاره پگاسوس V 391، سیاره ای کشف کردند که بسیار پیر است و می تواند آینده زمین را پیش‌بینی کند.

پگاسوس V 391، یک ستاره بسیار شبیه به خورشید است که مرحله غول سرخ بودن را گذارنده و اکنون یک ستاره «زیر کوچک» از نوع B است. که حدود 10 میلیاردسال عمر کرده‌است.

مراحل زندگی ستاره‌ها و سرنوشت آنها بستگی به جرم‌شان کاملا پیش‌بینی پذیر است. اینکه یک ستاره سرانجام تبدیل به سیاه‌چاله می‌شود یا کوتوله سفید یا ستاره نوترونی یا هرچیز دیگری که امکان پذیر است، به جرم آن بستگی دارد.

زمان لازم برای رسیدن به این دوره‌های گوناگون هم به جرم اولیه بستگی دارد. هرچه جرم یک ستاره بیشتر باشد، دوران بلوغ آن سریع‌تر بوده و عمر آن کوتاه‌تر است.

خورشید هم ستاره‌ای است مثل دیگر ستاره‌های این کاینات که این پیش‌بینی‌ها برایش امکان‌پذیر است. اندازه‌گیری دقیق جرم‌خورشید نشان می‌دهد که خورشید، آنقدر بزرگ نیست که بتواند سرانجام تبدیل به یک سیاه‌چاله شود.

در ستاره‌ها و از جمله خورشید، واکنش‌های هسته‌ای از نوع همجوشی (گداخت) رخ‌داده و انرژی تولید می‌کند. سوخت اصلی خورشید الان هیدروژن است. کم‌کم در4-3 میلیارد سال آینده، سوخت هیدروژن برای واکنش‌های هسته‌ای در خورشید کم‌شده و نوبت  به هلیم و سپس عناصر سنگین‌تر می‌رسد که در واکنش‌های هسته‌ای شرکت کنند.

حدود 5 میلیارد سال آینده، فرآیند واکنش‌های هسته‌ای در خورشید کند می‌شود و خورشید انبساط پیدا کرده و آنقدر بزرگ می‌شود که تبدیل به ستاره‌ای از نوع غول‌سرخ می شود.

در آن زمان خورشید آنقدر بزرگ است که زمین با توجه به مدار فعلی‌اش، درون خورشید قرار می‌گیرد. البته آن موقع شعاع مدار زمین هم بزرگ‌تر شده و زمین از خورشید فاصله می‌گیرد. اما بازهم کافی نیست.

با پیداکردن ستاره‌هایی که جرمی مشابه خورشید خودمان دارند، می‌توانیم آینده خورشید را همین الان ببینیم؛ ستاره پگاسوس V 391 که از نظر جرمی بسیار شبیه به خورشید است  مرحله غول سرخ بودن را گذارنده است.

بنابراین می‌تواند مرجع خوبی برای پیش‌بینی اوضاع خورشید در 5 یا 6 میلیارد سال آینده باشد. اما نکته جالب اینکه گروهی از اخترفیزیک‌دانان موسسه ملی اخترفیزیک ایتالیا، با مطالعه این ستاره، سیاره‌ای را کشف کردند که در مدار اطراف ستاره پگاسوس V 391  می‌چرخد. این سیاره از بین قدیمی‌ترین اجرام آسمانی که تاکنون رصد شده‌اند، اولین سیاره‌ای است که در نزدیکی یک ستاره بسیار تکامل یافته می‌چرخد. عمر این ستاره به حدود 10 میلیارد سال می‌رسد.

پس بنابراین زمانی که این ستاره به غول سرخ تبدیل شده‌بود هم این سیاره به‌دور آن می‌چرخیده‌است. اما این سیاره پیر در فاصله‌ای از ستاره‌اش کشف شده است که 7/1 برابر بیشتر از فاصله متوسط میان زمین و خورشید است. یعنی زمانی که پگاسوس V 391 غول سرخ بوده، این سیاره در متن قضیه قرار داشته است!

این کشف و مطالعه روی این سیاره، می‌تواند وضعیت زمین را در زمانی که سن خورشید به سن پگاسوس V 391 می‌رسد، پیش‌بینی کند. فاصله زمین تا خورشید در آن‌زمان درحدود 5/1 برابر فاصله کنونی خواهد بود که این فاصله تقریبا شبیه به فاصله فعلی این سیاره با ستاره پگاسوس است


پژوهشگران سوئدی مدعی ساخت نوعی ابرکاغذ شده‌اند که از چدن محکم‌تر

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:1 عصر

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، لارس برگلونه، پژوهشگر انستیتو فن‌آوری سلطنتی سوئد در استکهلم در این زمینه گفت که این نانوکاغذ ابداعی وی برای محکم‌تر کردن کاغذ‌های معمولی، تولید نوارهای چسبنده فوق‌العاده محکم و یا کمک به تولید جایگزین‌های مصنوعی محکم برای بافت‌های بیولوژیک قابل استفاده خواهد بود.
.

سریع‌ترین سیارک چرخان منظومه شمسی کشف شد

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:1 عصر

یک منجم آماتور، سریع‌ترین جرم طبیعی چرخان شناخته شده در منظومه شمسی را کشف کرد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این سنگ فضایی که به اندازه یک خانه است و با سرعت زاویه‌یی حدود یک دور در دقیقه به دور خود می گردد، در اردیبهشت امسال از نزدیک‌ترین فاصله نسبت به زمین عبور کرد.

.

ژاپنی‌ها، کاسه رشته‌خوری در مقیاس نانو ساختند!

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:1 عصر

دانشمندان ژاپنی می‌گویند از تکنولوژی برش ذرات در تولید یک کاسه الیافی بسیار کوچک که تنها به وسیله میکروسکوپ قابل مشاهده است، استفاده کرده‌اند.

به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ماسایوکی ناسائو، استاد مهندسی مکانیک دانشگاه توکیو و دانشجویانش ماده‌ای از جنس کربن را در ساخت یک کاسه حاوی رشته به قطر یک 25 هزارم اینچ با هدف گسترش تکنولوژی نانوتیوب به کار برده اند.

نانولوله‌ها قطعات لوله‌ای شکلی از جنس کربن هستند که قطر آنها حدود یک ده هزارم ضخامت تار موی انسان است.

روش های جهت یابی

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:1 عصر

دوشنبه 28 آبان ماه سال 1386 
جهت یابی 

یافتن جهت‌های جغرافیایی را جهت‌یابی گویند. جهت‌یابی در بسیاری از موارد کاربرد دارد. برای نمونه وقتی در کوهستان، جنگل، دشت یا بیابان گم شده باشید، با دانستن جهت‌های جغرافیایی، می‌توانید به مکان مورد نظرتان برسید. یکی از استفاده‌های مسلمانان از جهت‌یابی، یافتن قبله برای نماز خواندن و ذبح حیوانات است. کوهنوردان، نظامیان، جنگل‌بانان و ... هم به دانستن روش‌های جهت‌یابی نیازمندند.....


<   <<   6   7   8