مطالعات جدید عنوان می کنند زمانی که ماده توسط سیاه چاله بلعیده میشود،ممکن است به درون کیهان دیگری که داخل سیاه چاله قرار دارد،فرو ریزد یا درون گذرگاه کرم چاله مانندیکه به سیاه چاله ی دیگری ارتباط دارد،به دام افتد.
با نزدیک شدن فصل پاییز به قطب شمال مریخ ، روزها برای مریخ نشین فونیکس کوتاه تر می شوند ، دانشمندان و مهندسین این ماموریت سعی دارند پیش از کاهش نیروی مریخ نشین، فعالیت آنرا افزایش دهند. در تصویر ، شبنم های منجمد شده ی آبی و سفیدی را مشاهده می کنید که هر روز در سطح مریخ ظاهر می شود. این تصویر در 131 مین روز مریخی یا خورشیدی ماموریت ( 7 اکتبر در روی زمین ) گرفته شده است .
فرود فضاپیمای فینیکس بر روی سیاره مریخ
مطالب را در ادامه مطلب مشاهده کنید.
شعار امسال هفته جهانی فضا، گویای آرزوی دیرینه بشر در کشف اسرار بیشمار محیط بیانتهای پیرامون خود است. "کاوش در گیتی" شعاری است که همواره نه تنها ذهن دانشمندان و محققان علوم فضایی، بلکه فعالان سایر شاخههای علوم و فناوری را بهخود مشغول کرده است. انسان امروزی، با وجود بهرهگیری از تجهیزات و فناوریهای پیشرفته و رشد سریع دانش خود در تقریباً همه شاخههای علوم، همچنان بهدنبال پرسشهای نامحدود و بیجواب خود در عالم آفرینش میگردد.
در میان این تلاشها، نقش دانشمندان هممیهنمان در داخل و خارج کشور در چند سال و مخصوصاً چند ماه اخیر بسیار چشمگیر بوده است. همانگونه که شاید در جریان باشید، در چند سال گذشته بهدلیل تقارن ماه مبارک رمضان با هفته جهانی فضا، همگام با سایر کشورهای اسلامی، این هفته با تاخیری یکماهه در آبانماه برگزار میشد. امسال این هفته در سرتاسر دنیا از 13 تا 19 مهرماه برابر با 4 تا 10 اکتبر، و در کشورمان نیز همانند سالهای گذشته با همیاری و همکاری سازمانها، پژوهشگاهها و رسانههای کشور و با هدف آشنایی و انس بیشتر مردم با موضوعات فضایی برگزار میگردد.
یکی از برنامههای ویژه سازمان فضایی ایران در این هفته، برگزاری کارگاه سه روزه "ایجاد راهکارهای منطقهای فضایی برای مدیریت بلایا و واکنش سریع" با حمایت و هماهنگی دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل متحد و حضور و سخنرانی نماینده این دفتر است. در این کارگاه 20 نماینده از کشورهای منطقه بههمراه 50 نماینده از 20 سازمان داخلی به تبادل نظرات و تجربیات پرداخته و بستر را برای همگرایی و هماهنگی بیشتر در بین کشورهای منطقه، برای مقابله با بلایای طبیعی و کاهش تلفات و خسارات آنها که متاسفانه در منطقه ما نسبتاً زیاد است، فراهم سازند. دیگر برنامههای هفته جهانی فضای امسال، عبارت است از برنامه ایرانگردی با هدف آشنایی عموم مردم با فضا، برگزاری مسابقه مقاله نویسی و نقاشی، پخش فیلمهای سینمایی فضایی از سیمای جمهوری اسلامی ایران و ... و نهایتاً مراسم اختتامیه روز جمعه 19 مهرماه بصورت جُنگ فضا همراه با برگزاری مسابقات و اعطای محصولات فرهنگی سازمان به برندگان خاتمه مییابد. تمام سازمانها و نهادهای خصوصی، دولتی و نهادهای غیرانتفاعی و حتی افراد و شهروندان عادی میتوانند در برگزاری برنامههای این هفته نقش داشته باشند. هماهنگ کننده برگزاری برنامههای این هفته، سازمان فضایی ایران است و افراد علاقهمند میتوانند نظرات و پیشنهادات خود را با روابط عمومی این سازمان در میان گذارند.
چرا ما در کشورمان نباید رصد خانه خوب داشته باشیم؟
رصدخانه ملی که دیگر تمام شد ولش کن
ولی ارمنستان با آن کوچکی رصدخانه 2متری دارد و ما بزرگترین تلسکوپمان 80سانتیمتر است یعنی 4 وجب..
وضعیت نجوم هم که به کلی خراب است...
باید به داد این مملکت رسید.............
بالاخره با پیگیری من و چند تن از دوستان نجوم دوست علامه حلی اراک انجمن نجوم جوزا راه اندازی شد.
استقبال زیاد از این طرح نشاندهنده سطح نجوم در جامعه است.بعد از فقط 2روز عضو پذیرفتن اکنون ما دارای 50 عضو یعنی یک سوم دانش آموزان هستیم که از این تعداد 20نفر حذف شده و 30 نفر عضو ثابت خوهیم داشت.
اطلاعات بیشتر را در وبگاه این انجمن (http://hellijoza.blogfa.com)ببینید
گروهی از مشهورترین اخترشناسان و تلسکوپ سازان سراسر جهان راههایی برای احداث تلسکوپی فوق العاده غول پیکر بر روی ماه یافته اند.
ارمانو اف. بورا استاد فیزیک رصدخانه ی اپتیکی دانشگاه لاوال ایالت کبک کانادا می گوید: " خیلی ساده است، ایزاک نیوتن فهمیده بود که هر مایعی اگر در ظرف کم عمقی ریخته و چرخانده شود، به طور طبیعی شکلی سهموی به خود می گیرد؛ شکلی مشابه با آینه تلسکوپ، که نور ستاره را متمرکز می کند. این امر می تواند کلیدی برای ساخت رصدخانه ای غول پیکر بر روی ماه باشد."...
بورا که از سال 1992 بر روی این تلسکوپهای مایع – منظور تلسکوپهایی است که در آنها به جای آینه، از یک ماده مایع استفاده می شود.م- مطالعه می کند و سیمون پ. ووردن، مدیر مرکز تحقیقاتی امس ناسا، از اعضای تیم بررسی کننده ی روشهای چرخش هستند.