سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کمکم کنید...

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

تقریبا اول های شب بود و ما داشتیم  توی  فرهنگسرای بهشت با یه تلسکوپ رصد می کردیم .

 همه بچه ها شاد بودند و می خندیدند که ناگهان صدایی مثل این شنیدم :«آخ ، آخ ، بالم درد می کند!»

صدای عجیبی بود، اطرافم را نگاه کردم هیچ کدام ناراحت نبودند؛ تازه هیچ کدام  از ما بال نداشتیم که بخواهد درد کند، دوباره همین صدا را شنیدم ، بالای سرم را که نگاه کردم دیدم این صدا از صورت فلکی عقاب می آید!

 بله ؛ خودش بود ! به من گفت: « آهای موجود زمینی می بینی چه بلایی سر  ما آسمانی ها در آورده اید ؟ » در جوابش گفتم : نه مگر چه کارتان کرده ایم؟  با عصبانیت گفت :« تو چشم نداری؟! نمی بینی بال من شکسته ؟ کمان شکار چی گم شده ؟ چشم بز از جا در آمده ! دم ماهی گم شده شما زمینی ها با چراغ های نامناسب سطح  شهرهایتان ما صورت فلکی ها را ناقص کرده اید !! »

 دلم برایشان می سوخت ؛ گفتم : خوب می خواهید ببرمتان بیمارستان ؟ عقاب خندید و گفت :« نه بچه جان ، اگر ما از آسمان بیاییم پایین که می میریم !»  

با ناراحتی گفتم : خوب باید چه کار کرد؟

عقاب گفت:« خوب به نورپردازی شهرتان توجه کنید، از چراغ هایی استفاده کنید که زمین را روشن کنند نه این که آسمان را هم پر از نور کند!!»

من به او قول دادم که کمکشان کنم ، اما حالا 2-3 سالی می گذرد، نتوانسته ام به آنها کمکی بکنم ؛کاش یکی بود  کمک من می کرد!

به نقل از وبلاگ من و آسمان


درودی دیگر

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

درود

باز هم فرصتی بدست آوردم تا یه سری به وبلاگ بزنم.

چند وقتیه که عجیب شیفته مبارزه با آلودگی نوری شدم و شاید باشگاه نجوم باعث این علاقه مندی شد.

به هر حال قصد دارم رو این زمینه بیشتر کار کنم و ضمن اینکه بالاخره یه رشته از نجوم پیدا کردم که یه خورده تخصصی تر روش کار کنم (کار که میگم منظورم تحقیق و مطالعه است)

خوب با این اوصاف اگه کسی مطلبی در این زمینه داره که میتونه کمکم کنه اگه دوست داره برام میل کنه.

چند تا آدرس تارنما هم در این زمینه میذارم.:

http://nojavananlp.blogfa.com/

http://www.lightpollution.ir/

http://aloodeginoori.blogfa.com/

شاد باشید.


آسمان ما

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

آسمان ما سفره ای از مروارید است که ما با روشن کردن بیش از اندازه آن درخشش مروارید ها را از نظرها سلب کرده ایم و شاید این حسادت ماست. ما انسان هایی که روزی با ستارگان همنشین بودیم . با شکارچی و ماهی و خرس و شیر. با خرس بزرگ و سگ کوچک. چه دورانی داشتیم. ولی حالا دوستان ما نورافکن های غول آسایی هستند که زمین ما را در شب نمایان میکنند. دوران ما دوران دوری از زیبایی است. چراکه برای دیدن زیبایی ای که خدای آسمان ما را به آن منعم کرده باید ساعت ها در راه باشیم تا به جایی برسیم که هم نوعی نباشد تا آسمان را تاریک ببینیم و با یادگار اجدادمان ساعاتی را بگذرانیم و یادی از شهرهای روشن بکنیم و افسوس عمری را بخوریم که در روشنایی میگذرانیم. افسوس زمانی را که میتوانستیم روی بام خانه بنشینیم و از آسمان لذت ببریم و حالا ناچارا آن را در جاده ها میگذرانیم تا شاید به جایی برسیم که آسمان ما را پذیرا باشد. افسوس دیدن هزاران جرم دیگر که اگر شهرهای روشن ما نبودند و چشمانمان در تاریکی پرورش می یافتند میتوانستیم مارا برآن میدارد تا به فکر چاره ای باشیم.

باید گفت که لازم نیست علاقه ای به آسمان داشته باشیم یا زندگی را برای خود سخت کنیم. بلکه اگر ما زندگی را دوست داریم با کنترل نور میتوانیم زندگی بهتر و راحت تری داشته باشیم. نوری که به آسمان میفرستیم هدر رفته و انرژی ای که برای تولید آن میزان نور مصرف شده نیز به هدر می رود. خوب است بدانید اگر بخواهیم انرژی مصرف شده برای تولید برقی که اکنون استفاده میکنیم را جبران کنیم چقدر باید فضای سبز ایجاد کنیم. حسابش ساده است هر 100 وات در ساعت نیاز به ایجاد 500 متر مربع فضای سبز دارد. اگر از این 7 میلیارد ساکن زمین هرکدام در ساعت 500 وات برق مصرف کنند. میبایست در هر ساعت 1.750.000.000.000 متر مربع فضای سبز ایجاد کنیم. این در حالی است که اگر بخواهیم انرژی های تلف شده را جبران کنیم نیاز به زمینی طبقاتی داریم و در غیر این صورت زمین را به سوی گرما سوق میدهیم.

نورپردازی یا نور افشانی؟ کدام واژه برای زمین امروز مناسب تر است؟ شاید بتوان گفت ما بر روی زمین نورپردازی را به ندرت مشاهده میکنیم و اغلب استفاده ما از نور جنبه نور افشانی دارد تا نور پردازی. اگر ساعاتی از شب را بیدار بمانید خواهید دید که پس از حدود ساعت 1 بامداد که اکثریت مردم در خواب به سر میبرند و نیاز به نور آنچنانی ندارند اما با این وجود چراغی را به بهانه این که اگر در تاریکی شب بیدار شدند توانایی دیدن داشته باشند ، روشن میگذارند. اما با این حال از مقایسه حد قدر آسمان در ساعات اولیه شب و ساعات پایانی شب در می یابیم که نور پردازی ای که در خانه ها ، مغازه ها و ... به کار میروند غلط بوده و همین عامل موثری در افزایش آلودگی نوری است. به جرات میتوان گفت که اگر شبی در یکی از بازار های خیابانی به روش روشن نگاه داشتن جلوی مغازه ها توجه کنید خواهید دید که از هر 500 مغازه حتی یک مورد هم نخواهید یافت که نورپردازی مناسبی به کار برده باشد. نور پردازی یعنی استفاده بهینه از نور. به عبارت ساده تر میتوان اینگونه شرح داد که زمانی ما از نور به درستی استفاده کرده ایم که از دامنه روشنایی یک چراغ یا پرژکتور به خوبی استفاده کنیم. به تصویر زیر نگاه کنید:

حتما متوجه  شدید که چطور میتوان از نور یک چراغ یا پرژکتور به درستی استفاده کرد. در تصویر بالا بخش1 نور مفید ، بخش2 و بخش 3 نور های هدر رفته و آلوده کننده های اصلی را نشان میدهد. در قسمت بالا، سمت چپ چراغی با کلاهک مناسب و در سمت راست چراغی با کلاهک نامناسب دیده میشود که حباب لامپ از کلاهک بیرون آمده. در ردیف پایین دو پرژکتور را میبینید که سمت چپ با زاویه ای مناسب و در سمت راست با زاویه ای نا مناسب نصب شده اند.

سجاد صابری - sajjad.s2007@gmail.com


ماه در این ماه

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

4 آبان: در کنار کیوان با جدایی 4.5 درجه قابل مشاهده از 2 بامداد

6 آبان: هلال صبحگاهی کنار تیر با جدایی 5 درجه قابل مشاهده از 4 بامداد. این پدیده مطابق معمول سوژه خوبی برای عکاسان هلال است.

11 آبان: هلال ماه در کنار ناهید در غرب با جدایی 3 درجه قابل مشاهده تا 18:30.

13آبان: هلال ماه در کنار هرمز(مشتری) با جدایی 5 درجه قابل مشاهده تا ساعت 20:45

24 آبان: اختفا خوشه پروین در اولین دقایق بامداد.

* در مقارنه ماه و مشتری در روز 13 آبان صحنه به یاد ماندنی برای کسانی خواهد بود که در رصدگاهی مناسب به رصد این رخداد بپردازند. در این هنگام قرص نیمه خاموش ماه بخش هایی از راه کاهکشان را خواهد پوشاند و ضمن اینکه ستاره های این محدوده از آسمان در پس زمینه و درخشندگی هرمز و ماه در مقابل مروارید های راه شیری صحنه ای زیبا را در پی خواهد داشت.


بررسی واژه کوکب از دیدگاه قرآن

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

سلام

در پست قبلی متاسفانه فراموش شد اسم کسانی که آندرومدایی بودند و طرحشان به بالا راه پیدا نکرد

از این دسته دوستان حتما می توان نام بنت الهدی محمدی را هم ذکر کرد

او فردی با انرژی و موفق است و اگر بخواهد آینده ای زیبا را دارد

این پست هم مربوط به ایشان است و تحقیق او بسیار جامع و کامل است حالا این تحقیق در باره چیست؟

به این سوال هم پاسخ می دهیم این تحقیق در باره واژه کوکب می باشد و آنقدر کامل است و جامع که مو هم درزش نمی رود به او تبریک می گویم

تحقیق او را در این فایل ورد اینجا دانلود کنید!!

 

(برای ارتباط با خانم محمدی می توانید نظر بدهید حتما او می خواند)


مشتری پادشاه سیارات

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

سلام به پادشاه مشتری!

اگر بعد از غروب به سمت جنوب آسمان بنگرید نور سفیدی را خواهید دید که از هر ستاره دیگری بیشتر است.آن سیاره مشتری است!.پادشاه سیارات در 3 جولای به مقابله رسید. نقطه ای در آسمان که در مخالف خورشید است( هنگامی مقابله رخ می دهد که سیاره  زمین و خورشید در یک خط قرار گیرند)هرشب بعد از غروب خورشید با حدود یک اینچ فاصله از افق می توان این سیاره غول پیکر را دیدو

البته جزیاتی که از سیاره مشتری در میدان دیدتان دارید ممکن است با جزیات عکس های مشتری یکسان نباشد ولی اگر آسمان پاکیزه و تلسکوپی مناسب در اختیار دارید توانایی رصد کمربند های مشتری را دارید

این کمربند ها در عرض های استوایی مشتری قرار گرفته اند

مشتری بسیار پرنور است و رصدش با تلسکوپ بسیار ساده! گویی خود به شما پیشنهاد رصد را می دهد بد نیست بدانید که مشتری در تمامی فصول یک چهره را دارد و مانندسیاره  زحل حلقه هابرای ناظر زمینی چرخان نیست و این ویژگی آن در باقی سیارات منحصر به فرد است. مشتری هم چنین دارای 4 قمر بزرگ است که شبیه 4 کرم شبتاب این غول را دور می زنند

قبل از آنکه با تلسکوپتان به دنبال مشتری بروید,با دوربین دوچشمی یک درخت,دیوار و ... را بیابید که در زیر مشتری قرار دارد.(از این نشانه ها برای رصد با تلسکوپ استفاده کنید) اگر بزرگنمایی دوربین شما 7 برابر باشد(مانند 50*7 یا 35*7)می توانید از مشتری یک قرص سفید رنگ کوچک ببینید.

از چشمی ضعیف و میدان دید گسترده استفاده کنید تا بتوانید مانور زیبای اقمار مشتری را هم ببینید.

4قمر بزرگ مشتری در مدار هایی آن را دور می زنند و به طور مثال اگر شما یک قمر را در کنار مشتری دیدید فردا شب آن قمر آنجا نیست و جای خود را تغییر داده است.همچنین شما می توانید دو یا سه و حتی چهار قمر را ببینید البته اگر خوب دقت کنید.سپس تغییرات جابه جایی این اقمار را بشمارید و ببینید. با این کار, شما می توانید شاهد کسوف و خسوف در مشتری باشید! به دلیل مدار سیاره مشتری بعضی از اقمار از روی آن رد می شوند و با سایه خود ایجاد کسوف در مشتری می کنند(درست مانند ماه زمین) وگاهی در زیر سایه مشتری پنهان می شوند. این کسوف و خسوف گالیئو گالیله را هنگامی که بر روی "ستاره" های همراه مشتری کار می کرد بسیار شگفت زده کرد.(در سال 1610). ولی او در آینده نه چندان دور واقعیت را فهمید..

او پی برد آن ستاره ها بطور واقعی به دور مشتری می گردند. درست همانند شکل کوچکی از منظومه شمسی(البته با فرض مشتری به جای خورشید).

نام این اقمار آیو ,اروپا,گانیمند و کالسیتو می باشد. فضاپیما گالیله با تمامی دشواری موجود قصد دارد جزئیات دبیشتری از این اقمار را به ما بگوید.کالسیتو معمولا با بیشترین فاصله از مشتری قرار می گیرد(البته نه همیشه). و قمر گانیمند کمی پرنور تر از سه قمر دیگر است.

و اما دو توصیه مهم برای رصد مشتری

اول: ممکن است قرص مشتری کاملا گرد نباشد؛مشتری یک غول گازی است که عموما از هیدروژن و هلیوم ساخته شده است و جاییکه شما به عنوان "سطح" می شناسید در واقع لایه ضخیمی از ابر است که 1000 مایل ارتفاع دارد. حرکت وضعی مشتری بسیار سریع می باشد. یک دور کامل آن  کم تر از 10 ساعت است که باعث شده در منطقه استوایی مشتری کمی برآمدگی بوجود بیاید(اصطلاحا شکم دارد)

دوم: شما می توانید دو ردیف راه راه در سطح مشتری بیابید که به طور موازی در سطح مشتری حرکت می کنند. این ابر های نسبتا تاریک اصطلاحا کمربند خوانده می شوند این دو کمربند از باقی کمربندان مشتری روشنتر است.

اگر قطر آینه اصلی تلسکوپتان 6 اینچ به بالا باشد می توانید چند لایه دیگر در سطح مشتری بیابید.

معروفترین ابر در سطح مشتری "لکه بزرگ قرمز" یا همان چشم مشتری است. یک کولاک و طوفان عظیم که شکلی شبیه تخم مرغ دارد و در روی سطح مشتری در حرکت است.اندازه واقعی این لکه حدود 2 برابر زمین است و بهترین زمان برای رصدش هنگامی است که در عرض های مرکزی و نزدیک استوا مشتری قرار می گیرد.

حرکت سریع این سیاره به این معناست که این "روزنه هایی  از فرصت" در حدود 1 ساعت به شما می دهد و در آخر آماده شوید تا چند شب به رصد پادشاه سیارات بروید؛ البته دور از انتظار نیست که لکه روشن قرمزی را ببینید! لکه ای کم نور و به رنگ نارنجی-قهوه ای.

 


آن قطب نما

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:5 عصر

به مناسبت چاپ مقاله اثبات فرمول  E=mc2

  26  مهر , 17 اکتبر 1905

اگر از دروس ریاضی و فیزیک نفرت دارید و هضم قضیه «هم ارزی جرم و انرژی » برایتان مثل تکلم به زبان گواتمالایی است , لا اقل فرمول مشهور اینشتین که در آن بارها به گوشتان خورده و روی درو دیوار و تخته سیاه هم بارها آن را هم دیده اید .

برای خواندن ادامه ماجرا به ادامه مطلب بروید.



دقت برای دیدن منشا کائنات

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:5 عصر

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ زمینی جیمز کلرک ماکسول در هاوایی و با آغاز یک بررسی جدید، به کشفیات تازه در مورد منشاء سیارات، ستاره ها و کهکشان ها و طرح نقشه کائنات پرداختند. 




تقویم جلالی

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:5 عصر

از 929 سال پیش تا کنون ,  به مناسبت قتل خواجه نظام الملک توسی , 20 مهر 471 ش

بهتر بود اسم این تقویم را می گذاشتند تقویم نظامی یا تقویم خیامی چون اولی (نظام الملک) آن را سفارش داد و دومی آن را جمع و جور کرد اما خب . در دنیا همیشه اسم چیزهای خوب به اسم آن هایی است که زورشان بیشتر است .

اگر می خواهید مختصر درباره ی تقویم جلالی بدانید به ادامه مطلب بروید .

 



طوفانهای مریخی مانع فعالیتهای ققنوس

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:5 عصر

 تیم علمی مریخ نشین ققنوس ناچار شدند بیشتر فعالیتهایشان در طول هفته را متوقف کنند زیرا یک طوفان منطقه ای موجب شد تا موقتاً انرژی خورشیدی مریخ نشین کاهش یابد.




<      1   2   3   4   5   >>   >