سلام به پادشاه مشتری!
اگر بعد از غروب به سمت جنوب آسمان بنگرید نور سفیدی را خواهید دید که از هر ستاره دیگری بیشتر است.آن سیاره مشتری است!.پادشاه سیارات در 3 جولای به مقابله رسید. نقطه ای در آسمان که در مخالف خورشید است( هنگامی مقابله رخ می دهد که سیاره زمین و خورشید در یک خط قرار گیرند)هرشب بعد از غروب خورشید با حدود یک اینچ فاصله از افق می توان این سیاره غول پیکر را دیدو
البته جزیاتی که از سیاره مشتری در میدان دیدتان دارید ممکن است با جزیات عکس های مشتری یکسان نباشد ولی اگر آسمان پاکیزه و تلسکوپی مناسب در اختیار دارید توانایی رصد کمربند های مشتری را دارید
این کمربند ها در عرض های استوایی مشتری قرار گرفته اند
مشتری بسیار پرنور است و رصدش با تلسکوپ بسیار ساده! گویی خود به شما پیشنهاد رصد را می دهد بد نیست بدانید که مشتری در تمامی فصول یک چهره را دارد و مانندسیاره زحل حلقه هابرای ناظر زمینی چرخان نیست و این ویژگی آن در باقی سیارات منحصر به فرد است. مشتری هم چنین دارای 4 قمر بزرگ است که شبیه 4 کرم شبتاب این غول را دور می زنند
قبل از آنکه با تلسکوپتان به دنبال مشتری بروید,با دوربین دوچشمی یک درخت,دیوار و ... را بیابید که در زیر مشتری قرار دارد.(از این نشانه ها برای رصد با تلسکوپ استفاده کنید) اگر بزرگنمایی دوربین شما 7 برابر باشد(مانند 50*7 یا 35*7)می توانید از مشتری یک قرص سفید رنگ کوچک ببینید.
از چشمی ضعیف و میدان دید گسترده استفاده کنید تا بتوانید مانور زیبای اقمار مشتری را هم ببینید.
4قمر بزرگ مشتری در مدار هایی آن را دور می زنند و به طور مثال اگر شما یک قمر را در کنار مشتری دیدید فردا شب آن قمر آنجا نیست و جای خود را تغییر داده است.همچنین شما می توانید دو یا سه و حتی چهار قمر را ببینید البته اگر خوب دقت کنید.سپس تغییرات جابه جایی این اقمار را بشمارید و ببینید. با این کار, شما می توانید شاهد کسوف و خسوف در مشتری باشید! به دلیل مدار سیاره مشتری بعضی از اقمار از روی آن رد می شوند و با سایه خود ایجاد کسوف در مشتری می کنند(درست مانند ماه زمین) وگاهی در زیر سایه مشتری پنهان می شوند. این کسوف و خسوف گالیئو گالیله را هنگامی که بر روی "ستاره" های همراه مشتری کار می کرد بسیار شگفت زده کرد.(در سال 1610). ولی او در آینده نه چندان دور واقعیت را فهمید..
او پی برد آن ستاره ها بطور واقعی به دور مشتری می گردند. درست همانند شکل کوچکی از منظومه شمسی(البته با فرض مشتری به جای خورشید).
نام این اقمار آیو ,اروپا,گانیمند و کالسیتو می باشد. فضاپیما گالیله با تمامی دشواری موجود قصد دارد جزئیات دبیشتری از این اقمار را به ما بگوید.کالسیتو معمولا با بیشترین فاصله از مشتری قرار می گیرد(البته نه همیشه). و قمر گانیمند کمی پرنور تر از سه قمر دیگر است.
و اما دو توصیه مهم برای رصد مشتری
اول: ممکن است قرص مشتری کاملا گرد نباشد؛مشتری یک غول گازی است که عموما از هیدروژن و هلیوم ساخته شده است و جاییکه شما به عنوان "سطح" می شناسید در واقع لایه ضخیمی از ابر است که 1000 مایل ارتفاع دارد. حرکت وضعی مشتری بسیار سریع می باشد. یک دور کامل آن کم تر از 10 ساعت است که باعث شده در منطقه استوایی مشتری کمی برآمدگی بوجود بیاید(اصطلاحا شکم دارد)
دوم: شما می توانید دو ردیف راه راه در سطح مشتری بیابید که به طور موازی در سطح مشتری حرکت می کنند. این ابر های نسبتا تاریک اصطلاحا کمربند خوانده می شوند این دو کمربند از باقی کمربندان مشتری روشنتر است.
اگر قطر آینه اصلی تلسکوپتان 6 اینچ به بالا باشد می توانید چند لایه دیگر در سطح مشتری بیابید.
معروفترین ابر در سطح مشتری "لکه بزرگ قرمز" یا همان چشم مشتری است. یک کولاک و طوفان عظیم که شکلی شبیه تخم مرغ دارد و در روی سطح مشتری در حرکت است.اندازه واقعی این لکه حدود 2 برابر زمین است و بهترین زمان برای رصدش هنگامی است که در عرض های مرکزی و نزدیک استوا مشتری قرار می گیرد.
حرکت سریع این سیاره به این معناست که این "روزنه هایی از فرصت" در حدود 1 ساعت به شما می دهد و در آخر آماده شوید تا چند شب به رصد پادشاه سیارات بروید؛ البته دور از انتظار نیست که لکه روشن قرمزی را ببینید! لکه ای کم نور و به رنگ نارنجی-قهوه ای.