سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شهاب ها را ببینید و بشنوید.

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

شهاب ها اجرام معلقی هستند که از عبور دنباله دار ها در فضا باقی میمانند. زمانی که زمین رو مدار خود به دور خورشید از مناطقی عبور میکند که این ذرات معلقند , بارش شهابی رخ میدهد. البته هر شب میتوانیم تعدادی از این اجرام را در آسمان ببینیم.


سر انجام شهاب ها:
1- به هنگام برخورد با جو می سوزند و بخار میشوند.
2- پس از برخورد با جو تا حد زیادی میسوزند اما به دلیل بزرگ بودن به سطح زمین میرسند. : اگر شهاب به هنگام برخورد به اندازه توپ بسکتبال باشد , زمانی که به زمین میرسد به اندازه دانه نخود یا عدس است.


چگونه صدای شهاب را بشنویم؟
وقتی شهاب به جو زمین وارد میشود شروع به سوختن میکند و چند پاره میشود. همین امر باعث ایجاد صدایی سوت مانند میشود. گونه های آوایی به دو دسته تقسیم میشود :
1- معمولی : این گونه از آوا دقایقی پس از دیده شدن شهاب به گوش میرسد. صدایی سوت مانند , ضعیف و کشیده.


2-  و گونه جالب و کمیاب آوا الکترو فونیک: در این نوع از آوا ها صدا پیش از مشاهده نور به گوش میرسد.
اولین بار در سال 817 میلادی در چین افرادی ادعا کردند که این پدیده را تجربه کرده اند. اما چون پیش از این کسی به این امر توجهی نداشته , این ادعا مورد قبول نبود. اما حدود 10 قرن بعد یعنی در سال 1719 این صدا در بریتانیا , فرانسه و اسپانیا شنیده شد. و از آنجایی که 1000 سال قبل از آن چنین ادعایی تکرار شده بود و همچنین به داین دلیل که در سه کشور مشاهداتی مشابه تجربه شده بود , تحقیق بر روی این قضیه شروع شد.


در سال 1880 برادران کوری اثر پایزو الکتریک ها را دریافتند. و متوجه شدند که اگر به یک کریستال ( یاقوت , شیشه و...) ضربه ای وارد شود , اختلاف ولتاژی مربوط به آن ضربه رخ میدهد.که این اختلاف ولتاژ با شدت ضربه رابطه مستقیم داشت.


همان طور که گفته شد زمانی که شهاب به جو زمین وارد میشو دچار اصطکاک بسیار شدید شده , بخار میشوند و دنباله ای پلاسمایی بر جای میگذارند. این دنباله به سرعت میشود. نوری که از تمام این پدیده ها به وجود می آید به مبدل های طبیعی برخورد میکند و صدایی در طول موج های یو ال اف و وی ال اف ایجاد میکند. که پیش از مشاهده نور صدای شهاب را خواهیم شنید.


مشاهده این پدیده هر یک تا چند نسل رخ میدهد و شاید خوش شانس ترین افراد در طول عمرشان یکبار آن را تجربه کنند. این درحالی است که در جهان امروز ما افرادی که در شهر ها  زندگی میکنند شانس دیدن شهاب ها را هم ندارند و اگر هم ببینند صدای معمولی را نخواهند شنید.


به نقل از باشگاه 67 انجمن نجوم مشهد – سخنران : رضا نادر پور


آسمان و زمین

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

این مطلب اگر چه طولانی است اما خواهش میکنم بخوانید.


چرا آسمان ما رنگی است؟. به راستی ما به خودمان ستم میکنیم. شاید اگر بدانیم که هر 100 وات ساعت نیاز به کاشت 500 متر فضای سبز دارد و اگر بدانیم که مصرف برق , آب و مواد شیمیایی به گرم شدن زمین کمک میکند کمی فکر کنیم .  فکر کنیم که اگر زمین گرم شود گذشته از حس گرما چه اتفاقی برای یخ های قطبین می افتد. فکر کنیم که اگر یخ ها آب شود گذشته از بالا آمدن سطح آب ها چه اتفاقی برای ینور خورشید و بعد از آن برای ما انسان ها می افتد.


 از آن گذشته آسمان را نگاه کنید .... چرا وقتی ابریست ابر ها قرمزند؟ چرا وقتی صاف است افق قرمز است؟ چرا وقتی ماه نیست آسمان روشن است؟ چرا برای لذت بردن از آسمان باید کیلومتر ها طی کنیم تا به جایی برسیم که بازهم تاریک مطلق نیست؟ ما در ایران آسمان تاریک واقعی نداریم حتی در دل کویر... این یک فاجعه است. وقتی به یک نقشه ماهواره ای از شب زمین نگاه کردم لحظاتی قدرت حرکت را از دست دادم. آسمان شب ایران پر از نور بود به خصوص حاشیه دریای خزر و خلیج فارس و عمان. چرا؟  چرا آسمان را روشن میکنیم؟ شاید میخواهیم توجه مریخی ها را به زمین جلب کنیم یا میخواهیم بگوییم ما زنده ایم؟ شاید میخواهیم انرژی را هدر دهیم؟ ما سالمیم؟ ما میفهمیم؟ آیا قدرت تفکر داریم؟ از آسمان چه میخواهیم؟ به جز زیبایی ؟ به جز ستاره؟ به جز مهتاب؟ به جز شهاب؟ اما نه . ما نمیخواهیم زیبایی ها را ببینیم. شاید چون به آنهمه زیبایی حسادت میکنیم. شاید ... بیایید تفکر کنیم. انسان از جمله مخلوقاتی است که آزاد است. هدایت انسان اجباری نیست. ما انسانیم پس انسانیت را بازیابیم. انسانیت یعنی لذت بردن از چیزی که داریم. انسانیت یعنی استفاده از نعمات خدا. بیایید فکر کنیم. به آسمان . به نور. به انرژی. به خدا.


بیایید راه های تاریک نگه داشتن آسمان را بشناسیم:
1- استفاده از سرپوش های مناسب برای چراغ ها. باز جای تاسف دارد که در کشور ایران چراغی در خیابان ها نمیبینید که سرپوش مناسب داشته باشد. و بیشتر آلودگی نوری , نور شهر است.
2- عدم استفاده از پرژکتور های تبلیغاتی
3- عدم روشن نگه داشتن محیط های غیر ضروری
4- خاموش کردن حتی یک لامپ اضافه. این جمله اگر چه جنبه شعار دارد اما به معنایش فکر کنید.
5- عدم استفاده از نور سمت بالای اتومبیل در جاده ها. این عمل علاوه بر آلوده کرده آسمان , رانندگان لاین مخالف را به شدت آزار میدهد.
و صدها روش دیگر . فقط کافیست فکر کنیم.


اما اگر زیبایی را نخواهیم , جانمان را که دوست داریم. یخ های زمین آینه های زمین اند. به خوبی میدانم و میدانم که میدانید نور خورشید از روی این یخ ها به فضا باز میگردد. و اگر جذب شود هزاران بیماری و مرگ انواع جانداران زمین میشود. از ماهی ها و آبزیان تا خود ما انسان ها.
اگر با خود میگویید که این اتفاقات برای نسل بعدی و بعد تر است باید بگویم نه... ما هر سال میبینیم که زمین 2 در جه گرم تر میشود. این گرما را جدی بگیرید.
شاید باور نکنید اگر بگویم با چه کار هایی میتوانید به جلو گیری از این فاجعه کمک کنید.
1- خاموش کردن وسایل برقی به خصوص نمایشگر ها مثل تلویزیون و رایانه در زمانی که از آن استفاده نمی شود.
2-  عدم استفاده از وسایل پلاستیکی
3- استفاده از لامپ های کم مصرف
4- استفاده از وسایل نقلیه عمومی و دوچرخه
5- عدم استفاده از ظروف تا حد امکان چرا که شستن آن ها هم آب را از بین میبرد و هم برق را چرا که اولا بخشی از برقی که مصرف میکینید از آب ها بدست میآید و ثانیا مایع ظرف شویی که استفاده میکنید با مصرف میزان زیادی برق در کارخانه تولید شده ایت.
6- استفاده کمتر از گوشت گاو چون گاو حیوانی است که تنفسش به پاکیزگی هوا کمک میکند و همچنین از کود آن به جای کود های شیمیایی استفاده میشود.
و هزاران هزار راه دیگر برای شرکت در این پروژه عظیم.


از اینکه وقت گرانبهای شما رو گرفتم عذر مرا پذیرا باشید.

من خودم به شدت تمام راه های گفته شده رو انجام میدم و اصلا احساس نمیکنم لطمه ای به زندگیم زده باشه. واقعا خواهش میکنم رعایت کنید.

منتظر نظرات شما دوستان آسمانی هستم

سجاد صابری

sajjad.s2007@gmail.com


تلسکوپ

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

وسیله ای که ما را به دنیای پر از اسرار خلقت میبرد تلسکوپ میباشد که از لغت لاتینی (اسکوپ ) بمعنی (دیدن ) و (تل) بمعنی (دور )گرفته شده یعنی ابزاری که دور را می بیند-این دستگاه با سه عامل ابتدایی اش یک ستاره شناس محقق و علاقه مند را به اهداف خود رهبری می کند.

سه خاصیت یک تلسکوپ عبارتند از :

الف-قدرت تجمع یا توان گردآوری ذرات

 نورهای گوناگون ستارگان است که نور آنها

 بعلت دوری زیاد بما نمیرسدو آنرا بنام

LIGHT GATHERING POWER میخوانند.

ب-عامل دوم آنست که جزییات یک جرم

 فلکی را بما نشان میدهد و یک منبع نوری را

که بصورت یک نقطه در ابتدا به چشم ما میرسد آنرا تجزیه کرده و تبدیل 

به هزاران و میلیونها ستاره میکند و حتی اجرام مختلف آسمانی را با 

کمال وضوح بما نشان میدهد این عمل عدسیهای تلسکوپرا قدرت تجزیه

یا (باز تابی) یا (توان جدا کنندگی)یاRESOLVEING  POWER میگویند.

سومین عامل-قدرت بزرگنمایی آنست که با ترکیبات عدسیهایی که در

تلسکوپ است یک نقطه از آسمان را بزرگ کرده و تا حد بسیار جالب

تصویر جسم را به ما نزدیک میکند که آنرا مطا لعه و تحقیق کرده و ما 

بداخل دریایی از مجهولات و معلومات اسرار آمیز خلقت هدایت میکند

این عمل تلسکوپ را قدرت درشت نمایی یا

MAGNIFYING  POWER میگویند........

 

به نقل از رویا اسپیس


رویت هلال آندرومدا

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

با سلام

رصد در روز دوشنبه واقع در پارک جنگلی انجام شد و هلال را توانستیم رصد کنیم البته به دلیل کم بودن امکانات عکاسی عکس گرفته شده دارای وضوح کمی است و اینجانب اقدام به پردازش و تشدید رنگ ها با رایانه کردم که در نهایت اصل عکس ها همراه با پردازش شده هر دو به پیوست ارائه می گردد

و جا دارد از مدیر اجرایی گروه رویت هلال آندرومدا جناب آقای ساجد نیک مهر تشکر ویژه ای را به عمل آوریم که در تمامی مراحل رویت به من کمک کردند.

 

ارادتمند

 

سرپرست گروه رویت هلال آندرومدا

احمد الستی

 

 


زمین در آستانه بلعیده شدن بوسیله یک سیاه چاله دست ساز!

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

زمین در آستانه بلعیده شدن بوسیله یک سیاه چاله دست ساز!                                       

 

چهارشنبه هفته گذشته 2000 نفر دانشمند از سراسر جهان گرد هم آمدند تا بتوانند با استفاده از تکنولوژی روز, شبیه سازی مهبانگ را انجام دهند. ولی احتمال برگشت این اتفاق 20% بود! بطوریکه اگر این آزمایش برعکس عمل می شد سیاه چاله ای به اندازه یک پشه کل سیاره زمین را خواهد بلعید.

آزمایش ذکر شده را دانشمندان به گونه ای طراحی کردند که با تراکم ماده, عملیات مهبانگ رخ دهد در واقع با ناپایدار شدن ماده, بگونه ای منفجر می شد و انفجاری را که در اول عالم رخ می داد را برای ما شبیه سازی می کرد ولی منتقدان نظر دیگری بر این آزمایش داشتند:

آن ها معتقد بودند که اگر این ماده به ناپایداری نرسد با فرو ریختن جرم بر روی هم-که اصطلاح آن رمبش است- سیاه چاله ای درست می شود که باعث بلعیدن کل سیاره زمین می شود!

اگر آزمایش موفق نبود بر سر انسان ها چه می آمد؟

با نزدیک شدن به سرعت نور, انسان ها تبدیل به انرژی می شوند و زمان برای آن ها تقریبا ثابت می ماند و تمامی اجسام به مرکز سیاه چاله(تکینگی) جذب می شود, برای درک ساده تر این قضیه می توان فرض کرد که از بی نهایت ارتفاع سقوط کنید! در واقع شما همیشه به مرکز نزدیک و نزدیک تر می شوید ولی هیچگاه به آن نمی رسید!

اتفاق دیگری که برای زمین می افتد بالا رفتن دما است که به دلیل چرخش بیش از اندازه خود داغ و داغ تر می شود و شاید ساکنان زنده فرضی زمین وقتی آسمان را ببینند که در شرف تاریک شدن و سیاه شدن است و اگر زمین کاملا بلعیده شود همه چیز از بین می رود و گویی در زندان سیاه چاله ای برای همیشه محبوس خواهیم شد؛ آری این است سرنوشت زمین بعد از بلعیده شدن!

 

سیاه چاله چیست؟

ستارگانی که چندیدن برابر خورشید جرم دارند در پایان عمر خود تبدیل به سیاه چاله می شوند چون جاذبه سیاه چاله بسیار بالاست همه چیز حتی نور هم نمی تواند از جاذبه آن بگریزد با این حساب فرار از دست جاذبه بسیار زیاد سیاه چاله عملا غیر ممکن است!(چون سرعتی بیش تر از سرعت نور کشف نشده است)

 

منبع:universetoday.com

*احمد الستی با پست الکترونیکی

Ahmad_alasti(at)yahoo.comدر دسترس است


دنباله دار هملز را رصد کنید

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

دنباله دار هوملز را رصد کنید

دنباله دار ناشناس هولمز پس از انفجاری که در مرکز خود داشت اکنون در نقطه ای از آسمان است که با چشم غیر مسلح نمی توان آن را دید!!مخصوصا اگر آسمان محل زندگی شما دارای آلودگی نوری باشد

ولی رصدش هنوز با دوربین دوچشمی یا میدان وسیع تلسکوپ بسیار زیباست زیباست. برای پیدا کردنش کافیست بدانید ابزارتان را به کجا نشانه بردید.

بعد از غروب به خارج از خانه بروید.وبا چشمان غیر مسلح به دنبال ستارگانی کم نور باشید. حتما خواهید توانست شکل w صورت فلکی ذات الکرسی را تشخیص بدهید.این نشانه مخصوص برای آسمان پاییز می باشد. بد نیست بدانید که فاصله ظاهری این w  برابر فاصله مشت شما تا بازویتان است.

کمی پایین تر از ذات الکرسی ستاره نیمه پرنوری خواهید یافت که به آن راس الغول یا آلفا-برساوش می گویند

(به عکس توجه کنید ستاره mirkaf)

دنباله دار هولمز در 24 اکتبر روشنایی خیره کننده ای در نور مرئی داشت. . بعد از آن که گرد و خاک و ابر اطراف هسته منبسط شد مانند یک ستاره پرنور ظاهر شد.بعد از چند روز این ابر ها و گازها در فضا پخش شدند و "ستاره" دارای قرص تیره و کروی شد و روشنایی آن بشدت کاهش یافت. به طوریکه در پایان نوامبر اندازه ظاهری آن به 0.7درجه رسیده بود یعنی بزرگتر از اندازه ظاهری ماه!!

سعی کنید با دوربین دوچشمی به دیدار هولمز بروید. ستارگان و صورت فلکی برساوش برای چندین ماه میزبان او خواهند بود.


ماهنامه آندرومدا منتشر شد!

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

سلام!

بالاخره بعد از 6 ماه انتظار ماهنامه آندرومدا از زیر چاپ بیرون آمد!

شما می توانید در  صورت خریداری این نشریه با شماره 09360843399 تماس حاصل فرمایید

صاحب امتیاز:انجمن ستاره شناسی آندرومدا

سردبیر: احمد الستی

هیئت تحریریه:

احمد الستی-ساجد نیک مهر- محمد احمد کوچک-امین حاجی علی بیگی- سعید گلی زاده-بنت الهدی محمدی

ویراستار علمی:امین حاجی علی بیگی

دبیر خبر:ساجد نیک مهر

دبیر تحریریه: احمد الستی

andromeda magazine

البته از یکسری از دوستان باید عذر خواهی شه از جمله خانم بنت الهدی محمدی چون مقاله بلند بالای اون نصف نصف شده و هیئت تحریریه از ایشان کمال عذر خواهی را داریم

کلیه دوستان و عزیزانی که به من لطف داشتند و مطالب خودشان رو سر موقع به من دادند و هر کس که می خواهد با این نشریه همکاری کنه فقط و فقط و فقط مطلب نجومی خودشو به ایمیل من(ahmad_alasti@yahoo.com) بفرسته من خودم ترتیب چاپ رو می دهم و فقط سریع تر داریم مطالب آبان ماه رو جمع می کنیم زود تر بیاید!

ضمنا برای کسانی که مطلب می دهند مجله رایگان پست می شود(لطفا یه کم از سوابقتان بگید تا در نشریه درج شه)

تا بعد خدانگهدارتان

(نظرتان راجع به نشریه چیه؟)


گزارش رویت هلال ماه شوال 1429

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

با سلام

با توجه به مختصات اعلام شده در سایت های معتبر و نرم افزار های نجومی  قصد رویت هلال ماه شوال شدیم ولی متاسفانه به دلیل وجود غبار در افق و نامناسب بودن ابزار رصدی, هلال ماه شوال رویت نشد.

ارادتمند

سرپرست گروه رویت هلال انجمن ستاره شناسی آندرومدا

احمد الستی


حاشیه های مجله آندرومدا

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

سلام

عیدتون مبارک!

ما که نتونستیم هلال رو ببینیم خوش به حال کسایی که هلال رو دیدند

خوب ماهنامه آندرومدا چاپ شد و اولین شماره اون با هزار و یک مشکل به بیرون اومد و از تمام کسانی که کمک کردند و تمام شد کمال تشکر رو داریم . از کسانی مثل خانم محمدی که مطلبش نصف نصف شده بود عذر خواهی می کنیم.

و اما در این میان عزیزانی بودند که ما رو دست انداختن و مسخره کردن. و این بار و برای اولین من(احمد الستی) به می خوام به همشون یک جواب دندان شکن بدم چون می خوان مجله رو زیر سوال ببرند و من به عنوان لیدر باید پشت بچه ها در بیام و از همه می خوام که در پست نظرشون به من بگن و بگن حق با کیه و این اولین و آخرین باری است که نظر خواهی بدون تایید نویسنده صورت می گیرد.

تمام کسانی که این مطلب رو می خوانید  به وبلاگ شخصی من به آدرس www.bijan31.blogfa.com برید تا ببینید چه جوری پشت این مجله و گروه در اومدم

زین پس در این وب سایت فقط مطالب نجومی می ذاریم و این جور مطالب رو در وبلاگ بالا ذکر می کنیم

 


آندرومدا رکوردز

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:6 عصر

با سلام خدمت تمامی بازدید کنندگان محترم

2 ماه تلاش شبانه روزی من و آقای نیک مهر

2 ماه  صبرو حوصله بیش از اندازه ما

2ماه کار بی وقفه اراک

2 ماه طرح و برنامه ریزی بالاخره نتیجه داد و اکنون ما در رادیو استان مرکزی برنامه داریم و با کسب اجازه از انجمن می توانیم از لفظ آندرومدا رکوردز استفاده کنیم. لوگو به مناسبت این اتفاق رو هم گذاشتم

برای گوش دادن این برنامه روز  های سه شنبه ساعت 13 به وقت اراک برنامه فکر بکر آیتم "نجوم" می باشد

اینم هدیه احمد الستی و ساج نیک مهر به مناسبت هفته فضا برای آندرومدایی ها!!!


<      1   2   3   4   5   >>   >