سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عکسی از افوس

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 10:0 صبح

عکسی از افوس در تاریخ 18/5/87

برای دانلود عکس

افوس


مزده به علاقه مندان جشن های محلی

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 10:0 صبح

جشن انار چینی

خرمنی از انار در روستای تاریخی انبوه

 

 

به اطلاع علاقه مندان جشنهای محلی و آداب وسنت های تاریخی می رساند مراسم جشن انار طبق سنت سالیانه روزهای پنجشنبه و جمعه این هفته 25 و26 مهر ماه در روستای تاریخی انبوه برگزار می شود .

از همه هموطنان به ویژه دوستداران طبیعت و سنت دعوت می شود این مراسم را از نزدیک شاهد باشند .

تذکر ضروری:رعایت اصول حفظ طبیعت و عدم آسیب به مزارع و نیز احترام به شئونات و فرهنگ و آداب خاص روستا مورد تقاضای اکید است .

یادآوری می شود که مراسم دیرینه جشن انار همه ساله در روستای انبوه با حضوراهالی و جمع کثیری از مسافران ،گردشگران از استانهای گیلانُ قزوین و..برگزار می شود و در مراسم امسال قرار است مقامات استانی و نیزکشوری حضور یابند .

روستای انبوه از توابع بخش عمارلو شهرستان رودبار زیتون از روستاهای تاریخی -فرهنگی استان گیلان به شمار می رود و یکی از روستاهای دارای هدف گردشگری کشور محسوب می شود . 


چشمه سراب افوس

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 10:0 صبح

حفاظت محیط زیست استان اصفهان

چشمه سراب افوس

چشمه سراب افوس که از زردکوه سرچشمه میگیرد و به سد زایندهرود میریزد و در نزدیکی فریدن قرار دارد.

 حفاظت محیط زیست استان اصفهان


کشتارگاه دام افوس

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 10:0 صبح

خبرگزاری جمهوری اسلامی

کشتارگاه مشترک شهرهای بوئین میاندشت و افوس

کشتارگاه مشترک شهرهای داران و دامنه و کشتارگاه مشترک شهرهای بوئین میاندشت و افوس در حال ساخت‌است که به‌دلیل کمبود اعتبار تاکنون تکمیل نشده که‌رفع این محدودیت حمایت مسوولان استان و شهرستان را می‌طلبد مهمترین بیماری مشترک بین انسان و دام را تب مالت است این بیماری دربخش مرکزی شهرستان فریدن کنترل شده ولی در بخش بوئین میاندشت افزایش بیماری را در جامعه انسانی شاهد بوده‌ایم.

خبرگزاری جمهوری اسلامی


موسم علف چینی

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 10:0 صبح

همانطوری که در پست قبلی گفته شد فصل علف چینی از اوایل تابستان و قبل از کوچ کردن مردم انبوه به ییلاق آغاز می شود . در عکس زیر علف چینی  در منطقه ییلاق معروف به نیاوک

نشان داده شده است


نیاوک

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 10:0 صبح

نیاوک نام منطقه ی ییلاقی روستای انبوه است که همه ساله بخشی از ایام تابستان  مردم روستا در این منطقه می گذرد .نیاوک مرتع وسیعی است با چشمه ای آب گوارا و های خنک که غالب اوقات از مه پوشیده شده است. طبیعت زیبا همراه با رمه های دام و غلغله صدای زنگوله های آنها محیط ارامش بخش و مفرحی را فراهم می آورد .پیش از کوچ مردم روستا به این منطقه فصل علف چینی شروع می شود که معمولا از اوایل تابستان به مدت 15 روز ادامه دارد . درعکس زیر تصویری از نیاوک پیش از علف چینی همراه با خانه های ییلاقی دیده می شود

 


معرفی شهرستان فریدن

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 10:0 صبح

 

فریدن افوس

شهرستان فریدن با مساحت 3280 کیلومتر مربع در 135 کیلومتری غرب اصفهان واقع شده است.

این شهرستان دارای سه بخش مرکزی ،بویین ومیاندشت می باشد بخش مرکزی دارای دوشهر دامنه و داران می باشد. شهرستان فریدن دارای 138440 نفر جمعیت که در سال 1378 معادل 140537 نفر برای این شهرستان برآورد گردیده است می باشد.

فریدن یکی از شهرستان های استان اصفهان است که در باختر استان واقع شده است. سواحل زاینده رود که یکی از زیباترین و بااهمیت ترین رودهای ایران است، از مهم ترین گردش گاه های اهالی شهرستان فریدن به شمار می آید. صنایع دستی در شهرستان فریدن هم چون سایر نقاط استان اصفهان از رونق زیادی برخوردار است. بافته های داری در فریدن از مهم ترین صنایع دستی این منطقه به شمار می روند. این بافته ها عبارت‌اند از: قالی بافی، گلیم دو روی ساده و نقش دار، ماشتا(نوعی روانداز که بر روی کرسی می انداختند) و جاجیم. ارامنه این شهرستان هم چنین به زرگری، قلم زنی، کنده کاری روی سنگ نیز مشغول هستند…

مهمترین مکان مذهبی فریدن امام زاده عبدالله و ابراهیم (ع) می باشد که هر دو در 5 کیلومتری شرق شهر زیبای دامنه قرار دارند. و همه ساله پذیرای تعداد زیادی از دوست داران امامان و زائران می باشد.

طبیعت درشهرستان فریدن

رودخانه زاینده رود که از کوه های زردکوه بختیاری، کربوش و خور سرچشمه گرفته و پس از گذشتن از 30 کیلومتری جنوب خاوری مرکز این شهرستان به باتلاق گاوخونی در خاور اصفهان می ریزد. مهم ترین رودهایی که در این شهرستان جریان دارند عبارت‌اند از: آب آلکن، آب بلادگان، آب ترز، آب چران، آب چم در 

یکی از جاذبه های گردشگری زیبای فریدن آبشار و چشمه های "سیاه دره " می باشد . این آبشار زیبا در 5 کیلومتری غرب شهر دامنه قرار دارد . اما تنها در فصل بهار آب دارد . و در تابستان خشک می شود.

کلیساها درشهرستان فریدن کلیسای غوکاس کلیسای غوکاس در فریدن واقع شده و از مهم ترین بناهای تاریخی این منطقه محسوب می‌شود.

فریدن در دوره هخامنشی « پرتیکان» نام داشت و یکی از ایالات بزرگ آران بود که پس از هجوم اسکندر مقدونی میدان تاخت و تاز یونانیان گردید و رو به ویرانی نهاد. بعضی از مورخان
نیز این منطقه را به نام « پارتیاکن» نامیده‌اند. در زمان صفویه، عده‌ای از ارمنی‌ها و گرجی‌ها به این منطقه کوچانده شدند و در آن سکنی گزیدند ...

 

برای اطلاع کامل و شرح کامل به سایت


معرفی جغرافیایی فریدن و موقعیت افوس در این شهرستان

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 10:0 صبح

 فریدن از دید جغرافیایی و موقعیت افوس

فریدن از دید جغرافیایی

فریدن در شمال غربی استان اصفهان جای گرفته است. از شمال با شهرستانهای خومسار و گؤلپه گن (خوانسار و گلپایگان)، از شرق با شهرستان نجف آباد، از جنوب به چهار محال و بختیاری و از غرب به استان لرستان (شهرستان الیگودرز) محدود می شود. این منطقه به دو شهرستان "فریدن" و "فریدونشهر" تقسیم شده است و در مجلس شورای اسلامی دارای یک نماینده می باشد. "داران" شهر مرکزی فریدن و "فریدونشهر" (نام سابق آن "آخوره" است) مرکز شهرستان فریدونشهر می باشد. علاوه بر اینها "چادگان"? "بوئین و میاندشت"، "افوس" و "دامنه" هم از شهرهای آن بشمار می روند. افزون بر این شهرها بیش از 150 روستا متعلق به فریدن می باشند. مساحت منطقه بیش از 6000 کیلومتر مربع است.

جغرافیای انسانی: جمعیت فریدن و فریدون شهر طبق سرشماری سال 1375 180?521? نفر ذکر شده است. ......

فریدن از دید زبانی

فارسی : شمال شرقی فریدن محدوده کوچک این زبان است... ...اهالی بومی "داران" (چهل سال پیش داران ده کوچکی بود)? "دامنه" و روستاهای "آشجرد" به این زبان سخن می گویند. اما در حال حاضر اکثریت جمعیت "داران" را ترکها که از مناطق دیگر به این ناحیه آمده اند تشکیل می دهند.

لری : این زبان یکی از گویشهای قدیمی فارسی است. جنوب غربی و غرب فریدن، بولطاق، ننادگان، کمیتک، چاغا، بزمه و چند روستای دیگر در حوزه این زبان جای می گیرد. در شمال غربی و جنوب فریدن نیز دهات کوچکی مربوط به این زبانند.

گرجی : محدوده این زبان در فریدن، شهر بوئین و یاندشت و چند روستا در اطراف آن، شهر فریدون شهر و چند روستای اطراف آن می باشد. از روستاهای گرجی می توان به افوس، چوقیورت، شاهیوردی، شیشگا، خویگان، آغچای، داشکسن و چند روستای دیگر اشاره نمود. از میان اینها افوس و شیشگان و خویگان به زبان فارسی و "شاهیوردی" و "داشکسن" به زبان ترکی صحبت می کنند. این را هم باید قید نمود که در "بوئین" و "میاندشت" و "فریدونشهر" هم جمعیت ترکها وزنه دار است.

ارمنی : این زبان در آغاز سده حاضر دارای موقعیت مهمی در فریدن بوده .....ارمنی های فریدن علاوه بر زبان ارمنی زبان ترکی را نیز به درستی تکلم می کنند و از ادبیات شفاهی ترک فوق العاده تاثیر پذیرفته اند. و به همین سبب بیش از اقوام دیگر به ترکها نزدیک بوده اند. در حال حاضر در فریدن تنها یک روستای ارمنی بنام زرنه وجود دارد. علاوه بر آن در هزارجریب، خویگان، داشکسن، بوئین و میاندشت، ناماگیرد، بادیگان هم چند خانواده ارمنی ساکن است. .......

دیگردیسی ها : این اصطلاح را برای آنانکه زبان مادری و فرهنگهای خود را رها کرده به زبان دیگری سخن می گویند بکار می برم. علاوه بر دهاتی که نامشان در بالا ذکر شد، تقریبا همه آنهایی که در شهرها ساکن اند، و گاهی اوقات در بعضی از روستاها هم دهاتیان فارس زبان می شوند. در شیشگان زبان مردم نخست از گرجی به ترکی و پس از آن از ترکی به فارسی تبدیل شده است. "شاهیوردی" نیز در همین مسیر است. پس از آنکه ارمنیان خویگان را ترک کردند زبان اهالی مستقیما از گرجی به فارسی تغییر یافته است. در این دگرگیسی ها ماجرای افوس از همه جالبتر است: افوسی ها روزی در مسجد جمع شده و سوگند یاد می کنند که زبان گرجی را رها کرده و به فارسی سخن بگویند! و گویا این تنها سوگندی است که به جا آورده شده است!

برای اطلاع کامل و شرح کامل به سایت


عکسها ی ماهواره ای از افوس

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 10:0 صبح

عکسها ی ماهواره ای از افوسعکسها ی ماهواره ای از افوس

مجموع 4 عکس زیبا از نمای بالا از افوس و بویین میاندشت و آخوره

حجم Setup 900kb  

فلا آماده نمی باشد در آینده نزدیک دانلود کنید

 


رمضان

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 10:0 صبح

   زان می عشق کز او پخته شود هر خامی

                             گرچه ماه رمضان است بیاور جامی

روزه هرچند که مهمان عزیز است ای دل

                       صحبتش موهبتی دان وشدن انعامی 

                                                               

 حلول ماه رمضان بر تمامی روزه داران  گرامی باد.

 


<   <<   6   7   8   9      >