سرن اعلام کرد:
عامل نشتی هلیوم در شتابگر هادرونی نقص ارتباطات مغناطیسی بوده است

سازمان تحقیقات هسته‌یی اروپا (سرن) اعلام کرد: عامل بروز نشتی هلیوم در شتابگر عظیم سرن(LHC) که منجر به توقف فعالیت بزرگترین شتابگر ذرات جهان شد، یک ارتباط الکتریکی ناقص بوده است.

بازرسان تحقیقاتی طی بیانیه‌ای تاکید کردند که یک ارتباط الکتریکی معیوب و ناقص بین دو مغناطیس بزرگ شتابگر بزرگ هادرونی عامل این ناکامی در عملیات سرن بوده است.

شتابگر هادرونی در 27 کیلومتری زمین در تونل مدوری زیر مرز فرانسه و سوئیس مستقر شده است.

هدف از ساخت این شتابگر خلق مجدد شرایط جهان درست پس از وقوع پدیده انفجار بزرگ است که 13 میلیارد سال قبل رخ داد تا به این ترتیب بسیاری از اسرار کائنات کشف شوند.

شتابگر عظیم هادرونی از روز 10 سپتامبر (20 شهریور) عملیات خود را آغاز کرد، اما 10 روز بعد نشتی هلیوم در تونل دانشمندان را وادار کرد تا این دستگاه عظیم را خاموش کنند.

سرن اعلام کرده است: راه‌اندازی مجدد شتابگر تا پیش از بهار سال 2009 صورت نخواهد گرفت.

منبع:ایسنا

آزمایشگاه سرن برای  آماده سازی  شتاب دهنده بزرگ برای آزمایشی عظیم در دهم سپتامبر(20 شهریور) آماده شد.

در نهم آگست ( 19 مرداد) پروتون ها به داخل آهنرباهای LHC (the Large Hadron Collider برخورد دهنده‌ی هادرنها ) برای اولین بار انتقال داده شدند .

در این آزمایش ، برخورد دهنده‌ی هادرنها (LHC) قرار است شرایطی شبیه به لحظاتی بعد از بیگ بنگ را ایجاد کند .

در این شتاب دهنده بیش از پنج هزار آهنربا به صورت سری پشت سرهم قرار گرفته‌اند که این مجموعه حلقه‌ای به محیط 27 کیلومتر را تشکیل میدهد که درون یک تونل بسیار بزرگ زیر کشورهای سوئیس و فرانسه قرار دارد.

عکس از Cern Lab

در این آزمایش دو پرتو پروتونی در جهت های مخالف به سمت هم شتاب داده میشوند تا با سرعتی نزدیک به سرعت نور با نیرویی فوق‌العاده قوی به یکدیگر برخورد کنند . دانشمندان امیدوارند در پسماند این برخورد عظیم ذرات جدیدی را پیدا کنند که این باعث بوجود آمدن دید جدیدی از ماهیت عالم و چگونگی بوجود آمدن آن میشود.

قبل از اینکه پروتون ها به داخل این حلقه‌ی اصلی فرستاده شوند باید فوق‌العاده پر انرژی شوند ، انرژی ای در حدود 450 گیگا الکترون ولت.

برای بدست آوردن میدانهای بسیار قوی مغناطیسی با حداقل مصرف و اتلاف انرژی، آهنرباهای این شتاب دهنده‌ باید ابر رسانا باشند. که این خاصیت در بعضی مواد آنهم در دماهای بسار پایین رخ میدهد به همین منظور دمای این آهنرباها را به دمایی در حدود 2  کلوین میرسانند .

دانشمندان این موسسه تا قبل از انجام این آزمایش بزرگ ، تستهایی روی شتاب دهنده انجام میدهند تا مطمئن شوند این دستگاه تحمل شتاب و انرژی برخورد در حدود 5 تترا الکترون ولت (5 هزار گیگا الکترون ولت) را داشته باشد.

 کلیپ جالب از تکنولوژی ال اچ سی (همون آزمایشگاه سرن)

مصاحبه با دکتر جیمز گیلیس، سخنگوی آزمایشگاه سرن

 

کشف باکتری‌های عجیبی که قادر به زندگی در مریخ هستند

گروهی از دانشمندان یک زنجیره عجیب از باکتری‌ها را در اعماق یک معدن کشف کرده‌اند که به گفته آنها احتمالا می‌توانند در شرایط خاص سطح مریخ به حیات خود ادامه دهند.

 این باکتری‌ها تقریبا در عمق دو مایلی زیر زمین زندگی می‌کنند.

دانشمندان می‌گویند این میکروارگانیسم درست از نوعی مخلوقاتی است که برای زندگی و ادامه حیات در مریخ سازگار شده‌اند.

این باکتری‌ها موسوم به «دسولفورودیس اوداکسویاتور» می‌توانند در محل‌های کاملا تاریک، بدون اکسیژن و در دمای حدود ‌60 درجه سانتیگراد تا زمانی که محیط دارای یک جریان آب از میان سنگهای رادیواکتیو باشد، به حیات خود ادامه دهند.

این باکتری‌ها تحت چنین شرایطی در یک معدن طلا به عمق ‌8/2 کیلومتر در جنوب آفریقا کشف شده‌اند.

یک میکروب شناس دانشگاه پرینستون که از کاشفان این موجودات است، می‌گوید : تصور می‌کنم که این میکروارگانیسم‌ها برای سازگاری با سطح مریخ ایده آل هستند.

نام این میکروب از داستان ژول ورن با عنوان «سفر به اعماق زمین» گرفته شده است.