انگیزه سفر و گروههای سنی

 

" قل سیرو فی الارض فانظرو کیف بداء الخلق ثم الله ینشِیُ النشاة الاخرة ان اللهَ علی کل شیءِ قدیر "

ای رسول به مردم بگو که در زمین سیر کنید و بنگرید که خدا چگونه آفرینش را آغاز کرد، سپس خداوند جهان آخرت را ایجاد خواهد کرد که خداوند بر همه چیز قادر و تواناست .

( سوره عنکبوت آیه 19 ) 

 

 حرکت و سفر به منظور دیدار پدیده های ناشناخته ، اماکن مختلف و مناظر جذاب طبیعت در نهاد انسانی نهفته است . از دیر باز همواره گروههائی از انسانها به خاطر دیدار بلاد دیگر و آشنائی با اقوام و جوامع مختلف بشری و دیدار مناطق جذاب و دلفریب طبیعت و نیز داد و ستد کالاهای مختلف ، رنج سفر رابر خود هموار می نمودند و با وجود خطرات مختلفی که زندگی و مایملک آنها را تهدید می کرد ، راهی مناطق دور و نزدیک می شدند .

سیاحان و جهانگردان با انگیزه های مختلف ، هر چند در طول مسیر و راه ، با تلخکامی ها ی فراوانی مواجه می شدند ، اما در نهایت بسیاری از آنان طعم لذت سفر را می چشیدند و با سرزمینها و ملل و ملیت ها و آداب و رسوم مختلف آشنا می شدند . اینگونه مسافرتها تا انقلاب صنعتی اروپا ادامه داشت ، اما پس از شکل گیری انقلاب صنعتی اروپا و ایجاد دگرگونی و تحولات عظیم در بسیاری از زمینه ها ، مقدمات شکل گیری صنعت توریسم فراهم شد . در دهه های اخیر با توجه به ضرورتهای مختلف ، صنعت گردشگری اهمیت جهانی یافته و از جایگاه ویژ ه ای برخوردار شده است .

با توجه به افزایش سفر بویژه در سالهای اخیر  ، می توان گفت ، تا کنون پژوهشهای متعددی درباره نقش جهانگردی در توسعه اقتصادی و اجتماعی و سیاسی صورت پذیرفته است، لکن درباره موضوع برنامه ریزی سفر برای گروههای جمعیتی در سنین مختلف پزوهش جامعی نشده است .

لذا برای پرداختن به این موضوع ، در ابتدا نیاز است جمعیت و گروه سنی را از دیدگاه جغرافیا بررسی نمائیم .