شهرستان فریدن با مساحت 3280 کیلومتر مربع در 135 کیلومتری غرب اصفهان واقع شده است.
این شهرستان دارای سه بخش مرکزی ،بویین ومیاندشت می باشد بخش مرکزی دارای دوشهر دامنه و داران می باشد. شهرستان فریدن دارای 138440 نفر جمعیت که در سال 1378 معادل 140537 نفر برای این شهرستان برآورد گردیده است می باشد.
فریدن یکی از شهرستان های استان اصفهان است که در باختر استان واقع شده است. سواحل زاینده رود که یکی از زیباترین و بااهمیت ترین رودهای ایران است، از مهم ترین گردش گاه های اهالی شهرستان فریدن به شمار می آید. صنایع دستی در شهرستان فریدن هم چون سایر نقاط استان اصفهان از رونق زیادی برخوردار است. بافته های داری در فریدن از مهم ترین صنایع دستی این منطقه به شمار می روند. این بافته ها عبارتاند از: قالی بافی، گلیم دو روی ساده و نقش دار، ماشتا(نوعی روانداز که بر روی کرسی می انداختند) و جاجیم. ارامنه این شهرستان هم چنین به زرگری، قلم زنی، کنده کاری روی سنگ نیز مشغول هستند…
مهمترین مکان مذهبی فریدن امام زاده عبدالله و ابراهیم (ع) می باشد که هر دو در 5 کیلومتری شرق شهر زیبای دامنه قرار دارند. و همه ساله پذیرای تعداد زیادی از دوست داران امامان و زائران می باشد.
طبیعت درشهرستان فریدن
رودخانه زاینده رود که از کوه های زردکوه بختیاری، کربوش و خور سرچشمه گرفته و پس از گذشتن از 30 کیلومتری جنوب خاوری مرکز این شهرستان به باتلاق گاوخونی در خاور اصفهان می ریزد. مهم ترین رودهایی که در این شهرستان جریان دارند عبارتاند از: آب آلکن، آب بلادگان، آب ترز، آب چران، آب چم در …
یکی از جاذبه های گردشگری زیبای فریدن آبشار و چشمه های "سیاه دره " می باشد . این آبشار زیبا در 5 کیلومتری غرب شهر دامنه قرار دارد . اما تنها در فصل بهار آب دارد . و در تابستان خشک می شود.
کلیساها درشهرستان فریدن کلیسای غوکاس کلیسای غوکاس در فریدن واقع شده و از مهم ترین بناهای تاریخی این منطقه محسوب میشود.
فریدن در دوره هخامنشی « پرتیکان» نام داشت و یکی از ایالات بزرگ آران بود که پس از هجوم اسکندر مقدونی میدان تاخت و تاز یونانیان گردید و رو به ویرانی نهاد. بعضی از مورخان
نیز این منطقه را به نام « پارتیاکن» نامیدهاند. در زمان صفویه، عدهای از ارمنیها و گرجیها به این منطقه کوچانده شدند و در آن سکنی گزیدند ...
برای اطلاع کامل و شرح کامل به سایت