سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نخستین دوسالانه مجسمه سازی فضاهای شهری

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:27 عصر

معلوم نیست تهران نشینان به چه می اندیشند و مسئولان شهری مشهدچرا اینگونه به تخریب نماد های شهری مصرند!؟

نخستین دوسالانه مجسمه سازی فضاهای شهری پس از بررسی آثار، 111 اثر از 87 هنرمند را برای حضور در دوسالانه انتخاب کرد. به گزارش مهر، نخستین دوسالانه مجسمه سازی فضاهای شهری با هدف ارتقای هنر مجسمه سازی در فضاهای شهری به همت سازمان زیباسازی شهرداری تهران از 15 مهرماه در نگارخانه برگ برگزار می شود.
در مرحله نخست انتخاب آثار 111 اثر از 87 مجسمه ساز از جمله آثار بهروز دارش، احمد نادعلیان، کورش گلناری، علی وزیری، پریسا خضابی، بیژن نعمتی شریف، فیروزه اشکبوسی و... به مرحله داوری این دوسالانه راه یافتند. آثار نخستین دوسالانه مجسمه سازی فضاهای شهری از 15 مهر تا 30 آبان در دو محوطه باز و گالری های داخلی نگارخانه برگ به نمایش درخواهد آمد.


افتتاح آزمایشی برج میلاد ، شکوه CPM ایرانی !

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:27 عصر

Architect : dr.mohamad reza hafezi

سرانجام روز شمار ابتدای اتوبان همت از خروجی شیخ فضل الله نوری متوقف شد و چهارمین برج مخابراتی جهان با ارتفاع 435 متر پس از 11 سال با هزینه ایی معادل 141 میلیارد تومان افتتاح شد ! بنا بر اظهارات برخی از کارشناسان شهری ، تاخیرهای پیاپی در مراحل اجرای کار و بهره برداری بسیار دیر هنگام از برج میلاد اصلی ترین عامل سنگین شدن هزینه های ساخت این برج و اتلاف سرمایه های مردم در 11 سال مدت احداث آن بوده است اما فارغ از نگاه خودکفایی زیان آور ( به واژه دست آورد مهندسان ایرانی بیندیشید ) این نماد شهری بازتابی در رسانه های خارجی هم داشت که از آن به عنوان شاهکار معماری مدرن ایران یاد شد که هویتی از معماری ایرانی اسلامی را به نمایش گذاشته است و در آینده نزدیک یکی از جاذبه های توریستی ایران خواهد شد.


تاریخچه شهر مشهد

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:27 عصر

 گردآوری و تنظیم : م.موسویان

....

مهمترین عاملی که در طول تاریخ در شکل گرفتن محل سکونت کنونی مشهد مؤثر بوده است، موقعیت طبیعی حوضه کشف رود و رودخانه اترک می باشد. با در نظر گرفتن این عامل به عنوان امری نسبتاً ثابت برای جذب جمعیت، می توان تأثیر عوامل تاریخی و سیاسی و اجتماعی و مذهبی را در دوره‌های مختلف بررسی نمود.

هارونیه

حوضه رودخانه کشف رود در تمام دوره اسلامی و حتی در دوره پیش از اسلام از مراکز عمده سکونت در خراسان شمالی بوده است. در دوره اسلامی مهمترین و پرجمعیتی ترین سکونتگاه، حوضه کشف رود ولایت توس بوده که مرکز آن شهر تابران بوده و در حدود شصت هزار کیلومترمربع وسعت دارد که دارای بارویی محکم ، مسجدجامع و بازارها و کارگاه های صنعتی بوده است . پس از اوج شکوفایی توس در دوره ایلخانی که تفاوت آشکاری با معماری دوره مغول از نگاه سازه ایی (استواری) داشت که مدعای آن ساخت و سازهای پر شتاب دوره مذکور بوده است که به مرور زمان از اهمیت شهرهای تابران و نیشابور کاسته و آبادیهای جدیدی به اسامی نوغان و سناباد رشد نمودند. سناباد در 2 کیلو متری نوقان قرار داشته و کاخ حمید بن قحطبه طلائی والی خراسان که اکنون عمارت آستانه شهر مقدس مشهد است در میان باغ بزرگی در این دهکده قرار داشته است و بدین ترتیب با تمرکز تیموریان به مشهد و به ویژه در دوره صفویه با استقرار رسمی مذهب تشیع در ایران و توجه خاص صفویان به مشهد ، این شهر حکومتی مذهبی نقش تازه ای در پهنه ایران زمین ایفا کرد.

 

تحولات مشهد در دوره رضاخان (1300-1320ه-ش) 

عده ای از متخصصین مسایل شهری، مقطع زمانی 1300یا پایان حکومت قاجاریه و آغاز حکومت رضاخان را شروع تحولات اساسی در روند «شهر نشینی » و «شهرگرایی» در ایران دانسته و بافت فیزیکی ماقبل 1300 را بافت تاریخی و گسترش های بعدی را که در فراسوی حصار و دیوارهای قدیمی شهرها اتفاق افتاده «بافت جدید »می دانند که روند شکل گیری آن  در طول زمان تغییر کرده است.دخالت در بافت کالبدی آن نیز با کشیده شدن خیابانهای جدید بر بافت کالبدی آن نیز با کشیده شدن خیابانهای جدید بر بافت تاریخی مثل خیابانهای طبرسی ،‌امام رضا ،‌بهار و غیره آغازگردید. 

علاوه بر دخالتهای فیزیکی فعالیت های دیگری نیز در زمان رضاخان در شهر مشهد انجام گرفت و زمینه رشد فیزیکی شهر را فراهم نمود که مهمترین آنها عبارتند از :  ‌تأسیس بیمارستان امام رضا(ع) در سال  1313 ، تاسیس کارخانه قند آبکوه در سال 1314، تاسیس دانشکده پزشکی در سال 1318 و غیره.خریداری اولین کارخانه برق در سال 1315 و نصب آن در خیابان طبرسی ورود ماشین به شبکه حمل و نقل درون شهری با 2دستگاه اتوبوس در سال 1318،‌ جایگزینی تدریجی آن به جای درشکه از اقداماتی است که در طی سالهای (1300- 1320) در شهر مشهد انجام گرفت و نقش مهمی در رشد فیزیکی شهر داشت. مشهد در اولین سرشماری عمومی کشور که درسال 1318 از چند شهر به عمل آمد دارای  76471  نفر جمعیت بوده است. 

تحولات شهر مشهد دردوره محمدرضاپهلوی ( 1320-  1357 ه-ش)

مشهد از شهریور 1320 که مصادف با اشغال ایران توسط نیروهای متفقین به دلیل وجود ناامنی در مناطق روستایی و امنیت مناسب در مشهد به علت وجود پادگانها و مراکز نظامی و نیز خشک سالی های جنوب خراسان بویژه در سال زراعی 1326-27 و تاسیس دانشگاه مشهد درسال 1326 ه-ش پذیرای جمعیت زیادی بود که در رشد جمعیت نقش داشته اند. به دنبال دگرگونیهای سیاسی، اقلیمی و آموزشی فوق، تحولات تکنیکی به ویژه مجهز شدن شبکه حمل و نقل درون شهری به وسایل نقلیه جدید (افزایش اتوبوسها از 2 دستگاه به 77 دستگاه، ورود تعداد 10 دستگاه تاکسی در سال 1328 که تا سال 1324 به 200 دستگاه افزایش یافت) و از همه مهمتر برقراری ارتباط بین مشهد و تهران از طریق شبکه راه آهن در سال 1336 ه-ش و نیز پرداخت وام به دارندگان زمینهای وقفی توسط بانک رهنی در سال 1336 ه-ش از عواملی بودند که دست به دست یکدیگر داده و جمعیت شهر مشهد در سال 1335 ه-ش به 241989 نفر رسانده است بطوریکه رشد سالانه جمعیت در طول 16 سال (1319-1335 ه-ش) به طور متوسط 2% بوده است. 

آرامگاه توس اثر هوشنگ سیحون در دوره پهلوی

از حدود سال 1335 ه-ش به دلیل تغییرات اساسی در ساخت اقتصادی کشور به ویژه درآمد حاصل از فروش نفت، مستحکم شدن سیاست‌های تجاری-اقتصادی و فرهنگی، گسستگی نظام ارباب رعیتی به دنبال اجرای اصلاحات ارضی در سا ل 1342 ه-ش، رشد جمعیت نیز دچار تغییر و تحولاتی اساسی گردید به طوری که جمعیت شهر از 241998 نفر در سال 1335 ه-ش به 409616 نفر در سال 1345 رسید که  نرخ رشد سالانه ای در حدود 5/4 درصد داشته است.

همچنین وسعت شهر نیز از 16 به 33 کیلومتر مربع یعنی بیش از 2 برابر افزایش یافت. توسعه شبکه حمل و نقل هوایی، تاسیس کارخانجات و توسعه فعالیتهای بهداشتی نیز از جمله مواردی بودند که در توسعه فیزیکی شهر مشهد موثر واقع شدند. مشکلات ناشی از رشد جمعیت، بی توجهی به نحوه استفاده از اراضی، توسعه نامنظم شهر و سایر مشکلات عمومی باعث گردید که تهیه طرح جامع شهر در سال 1346 به مهندسین مشاور ابلاغ گردد. این طرح برای یک دوره 25 ساله ( 1345- 70 ) در پنج مرحله 5 ساله تنظیم و در سال 1350 به شورای عالی شهر سازی تسلیم و پس از تصویب مراحل اجرایی آن، در سال 1352 به شهرداری ابلاغ گردید.

 در طرح جامع سمت توسعه آینده شهر به صورت پیوسته در غرب شهر با توجه به پیش بینی افزایش جمعیت 409616 نفر در سال 1345 به 1465000 در سال 1370 پیش بینی گردید. در این طرح وسعت شهر از 33/4 به 170 کیلومتر مربع افزایش می‌یافت. همگام با مراحل تهیه طرح جامع، وتفضیلی شهر از نظر فیزیکی و جمعیتی به رشد ادامه می داد بطوریکه جمعیت مشهد در سال 1355 به 667770 نفر ( با نرخ رشد سالانه بین 1345-55 حدود ) افزایش یافت. درطرح جامع، الگوی مداخله در یافت قدیم شهر و به ویژه اطراف حرم مطهر نیز تهیه و نقشه پیشنهادی ارائه گردید ولی به مرحله اجرا در نیامد ! در سال 1354 طرح توسعه حرم اجرا شد که تعداد زیادی از بازارچه‌ها، مساجد، مدارس قدیمی، واحدهای تجاری و مسکونی تخریب و بازار رضا(ع) نیز به منظور واگذاری به صاحبان مغازه‌های تخریبی در مشرق میدان آب ساخته شد.

تحولات شهر مشهد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی (1357)

 کشور ایران در دهه 1350 آبستن تحولات سیاسی عظیمی بود که در سال 1375 به پیروزی انقلاب اسلامی و دگرگونی ساختار سیاسی - حکومتی کشور منجر گردید. اثرات انقلاب در ابعاد شهری شامل:

 تصویب قانونی اراضی موات شهری(1357) تصویب قانون زمین شهری (1358) تصویب قانونن زمین شهری (1361) طرح مجدد الگوی نوشهرها (1364) و... بود که بر کیفیت شهرنشینی تاثیر بسزایی داشت. سال 1375 به دلیل وقوع کودتای مارکسیستی در افغانستان حدود 000/557 نفر از مهاجرین افغانی در خراسان ساکن شدند که از این تعداد حدود 296500 نفر (53/2 %) در شهر مشهد به ویژه در حاشیه قلعه ساختمان و گلشهر سکنی گزیدند. همچنین در نتیجه وقوع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران عده ای از مهاجرین جنگ تحمیلی وارد خراسان و به ویژه شهر مشهد شدند. عوامل فوق به همراه مهاجرتهای روستا - شهری دست به دست هم داده و باعث رشد سریع جمعیت شهر در این دوره گردید به طوری که جمعیت از 667/770 نفر درسال 1355 به 1/462/50 نفر در سال 1365 با نرخ رشدی معادل 8 % در سال افزایش یافت که بالاترین نرخ رشد جمعیت شهری در ایران بوده است.

بقایای یکی از مساجد یا بازار های توس در محوطه هارونیه

مساحت شهر نیز در این دوره (65-1355) از 78 به 220 کیلومتری با نرخ رشد معادل 11 % در سال، افزایش یافت.

ادامه دارد...


نیمه شرح امروز : میانگستره معماری و زبان شناسی مردم لارستان

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:27 عصر

 

کلیک کنید


در فضای معماری و شهرسازی امروز

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:27 عصر

آفساید : منبع این مطلب رو متاسفانه پیدا نکردم دوستان اگر اطلاع دارند در قسمت کامند مطرح کنند که درج شود

یکی از مباحث اصلی و گه گاه جنجال برانگیز در فضای معماری و شهرسازی امروز کشورمان، موضوع حفظ فضاهای شهری و معماری گذشته و تاریخی و دیدگاه های متفاوت درباره چگونگی حفظ این فضاها و ساختمان های ارزشمند قدیمی است، که گاه اختلاف نظرها و دیدگاه های متفاوت در مورد نگرش به این مقوله در برخی موارد از حیطه مباحث معماری و شهرسازی فراتر رفته و در حیطه مسائل اجتماعی سیاسی داخل می شود. جنجال ایجاد شده در خصوص ساختمان برج جهان نما در اصفهان نمونه مشخص این موضوع است.
کشور ما به لحاظ فرهنگ معماری و شهرسازی و غنای آثار ارزشمند گذشتگان بدون شک یکی از شاخص ترین کشورهای جهان محسوب می شود. از سال 1300 شمسی بر اثر تغییرات زیربنایی در ساختار اجتماعی و اقتصادی و به دنبال آن نیازهای جدید به وجود آمده در اثر حرکت جامعه به سمت صنعتی شدن، کالبد جامعه سنتی دچار مشکلات بسیاری شد که در اثر تغییرات به وجود آمده در ساختار اقتصادی و اجتماعی جامعه، این کالبد کارایی گذشته خود را از دست داد و با توجه به رشد شتابان ورود تولیدات صنعتی و روند صنعتی شدن و عدم آمادگی علمی و اجتماعی و فرهنگی دست اندرکاران برای مقابله با این تحولات سریع، تغییرات و ناهنجاری های جبران ناپذیری در کالبد شهرهای سنتی به وجود آمد که ادامه این روند با رشد شهرنشینی و هجوم جمعیت مهاجر به سمت شهرها ابعاد گسترده تری به خود گرفت تا جایی که تخریب و نوسازی نشانه تجدد و گرایش به مدرنیته به عنوان یک ارزش محسوب می شود. البته در اینجا به دنبال بررسی زمینه ها و دیدگاه های فرهنگی اجتماعی که باعث به وجود آمدن این شرایط در جامعه آن روز ما شد، نیستیم.
اما در خصوص پیامدهای آن که تاثیرات مستقیم بر وضعیت موضوع مورد نظر ما دارد و در حقیقت موضوع این نوشتار نیز هست به بحث و بررسی می پردازیم.
به دنبال ضایعات به وجود آمده در اثر تخریب فاجعه بار آثار ارزشمند معماری و شهرسازی، دلسوختگان فرهنگ و هنر این سرزمین را به فعالیت و تلاش برای حفظ آن چه که هنوز از ارزش های گذشته باقی مانده بود، واداشت و در اثر سعی و کوشش ایشان قوانین و مقررات بازدارنده ای تهیه و تدوین و در مراجع رسمی کشور مورد تصویب قرار گرفت. این مقررات اگر چه باکندی و عدم توان اجرایی در بسیاری از مواقع کارایی لازم را دارا نبود ! ولی رفته رفته تاثیرات خود را بیشتر در جهت بازدارندگی و نه احیا و سازندگی، به جای گذاشت. اما مشکل اصلی امروز در مواجهه با حفظ و احیای معماری و شهرسازی گذشته، موضوع نگرش افراطی و محافظه کارانه ایست که در مقابل نگرش تفریطی و مخربی که در بالا به آن اشاره شد قرار دارد. این نگرش به بهانه مقابله و جلوگیری از حضور سودجویان برای تخریب بافت ها و بناهای ارزشمند قدیمی هر گونه مداخله در جهت احیا آنها را نیز با مشکل مواجه می سازد و در پناه یک تفکر محافظه کارانه عملا از رونق دوباره این بافت های قدیمی و فاقد کارایی جلوگیری و با اصرار بر این نگرش در عمل، بافت ها و بناهای ارزشمند شهرهای مان را به صورت موزه های ویرانه ای حفظ کرده اند، که در اثر گذشت زمان بر وسعت این ویرانه های تاریخی افزوده می شود تا جایی که این نگرش محافظه کارانه در مواجهه با بافت ها و بناهای تاریخی به یک ضد ارزش مبدل شده و عملا مقاومت منفی مردم و ساکنان این محلات و بناها را به دنبال داشته است. تا جایی که به علت فقدان زیرساخت ها و عدم تناسب فضاهای موجود با نیازهای فعلی ساکنان و نیز ناتوانی دستگاه های ذی ربط در سامان دهی این محلات، مردم مجبور به تخریب و تغییر فضاها برای هماهنگ ساختن آنها با نیازهای شان شدند و در بسیاری از مواقع با ترک این محلات و رها کردن آنها عملا این فضاها به ویرانه های ناامنی مبدل شده اند.


تجربه کشورهای اروپایی در این خصوص موید این نکته است که برای حفظ این بافت ها و بناها، سامان دهی و احیای آنها از طریق جاری ساختن جریان زندگی روزمره مردم با توجه به نیازهای امروزی شهرنشینی، امکان پذیر است و تنها در این صورت است که امکان مشارکت مردم و ساکنان را برای بازسازی محلات شان فراهم می شود و مسلما بدون مشارکت و خواست مردم امکان حفظ و احیای این محلات و بناهای ارزشمند درون آنها وجود ندارد. کشورهای اروپایی در روند بازسازی، مراحل متفاوتی را مطالعه، بررسی و تجربه کرده اند که این مراحل از تفکرات محافظه کارانه حفاظت صرف تا مراحل دخالت برای سامان دهی و بازسازی و نوسازی را شامل می شود. ماحصل این تجارب موید یک نکته بسیار بااهمیت است و آن این که اصولا ما نمی توانیم بدون در نظر گرفتن نیازهای دوران خودمان فضاهای معماری و شهری را صرفا مطابق الگوهای ذهنی سازمان دهی کنیم در این خصوص یادآور می شود که اصولا معماری تابع شرایط محیط خود شکل می گیرد و نیازهای هر دوره است که بر شکل معماری و شهرسازی تاثیر می گذارد و ارزشمند بودن این بناها به این جهت است که آنها محصول نیازهای مردمی بوده اند که آنها را به وجود آورده اند که طبیعتا با امکانات تکنیکی، اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی زمان خودشان کاملا هماهنگ بوده اند. نهایت اینکه این بناها و این محلات محصول زمان خود هستند، لذا می بایست در حفظ و حراست از این بناها به عنوان نشانه فرهنگ ملی و ارتباط نسل دیروز و امروز و آینده نهایت سعی خود را کنیم.
اصولا ارزش یک معماری در هر دوره به این است که آن بنا بتواند پاسخگوی واقعی نیازهای زمان خود باشد. حال اگر قرار باشد ما در کنار یک اثر تاریخی بنایی احداث کنیم آیا برای احترام و ارزش گذاری و حفظ هویت آن بنا می بایست ساختمان جدید مطابق همان معیارها به لحاظ فرم ، شکل و حتی استفاده از همان مصالح ساخته شود؟ در این صورت یادمان های دوره ما برای آیندگان چه خواهد بود؟ توجه به این نکته مهم ضرورت دارد که اصولا ساختمانی ارزشمند است که توانسته باشد نیازهای زمان خود را پاسخگو باشد و هر چه در این راه موفق تر عمل کند ارزش آن بنا بیشتر خواهد بود، حال چنان چه مثلا در کنار مسجد شیخ لطف الله مسجدی بسازیم که همان فرم ها و همان مصالح و نهایتا همان گنبد را تکرار کند آیا این بنا می تواند به عنوان یک بنای با ارزش و نشانه معماری دوران ما برای آیندگان واجد هویت و ارزش باشد؟ آیا گنبد زیبای مسجد شیخ لطف الله که در اوج هنرمندی و خلاقیت با تکنولوژی محدود زمان خود اعجاب ما را برانگیخته، همان ارزشی را دارد که ما در کنار آن، مسجدی با همان گنبد ولی با پوسته بتونی و تکنولوژی امروزی بسازیم؟ آیا تکرار عناصر تاریخی به صرف ارزش های فرهنگی آنها و به صرف الگوهای ذهنی از گذشته، یک فرمالیسم و ضد ارزش نخواهد بود? بررسی چند نمونه از تجارب انجام گرفته در دوره های مختلف در کشورهای صاحب نام اروپایی می تواند در این خصوص مفید فایده قرار بگیرد.

ادامه دارد...


آشنایی با The Metropolitan Museum"s new Greek and Roman Galleri

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:27 عصر

 

داشتم صفحات هنر و معماری روزنامه نیویورک تایمزو میدیدم که2 تیر و دو نشون پیدا کردم یکی مجسمه های زیبای نیم تنه ی مردان رومی و یونانی که شهرت بسیاری در مجسمه سازی یا بهتر بگویم پیکر تراشی دارند یکی هم با تکنولوژی جدیدی که برای معرفی زوایای مختلف گالری های موزه... ایجادشده است.  به طوری که با هر کلیک بر روی پلان مورد نظر ، هر بخش را با دید پانورامیک ( Panoramic ) به کاربر نشان میدهد ... اگر همه سایت های معماری  اینگونه عمل می کردند دیگر لازم نبود حتی برای نقد بنا به آنجا مراجعه کرد .                                               برای مشاهده کلیک کنید...   

الف عالمی


فراخوان نخستین مسابقه و همایش هنری زادگاه آب

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:27 عصر

کمیته معماری کانون نخبگان پژوهش و فناوری ایران (خانه هنر و معمار) به منظور تقدیس آب این موهبت الهی، و بزرگداشت آداب دیرین ایران و ایرانی، و در جهت ارتقای سطح خلاقیت و تصورات هنری هنرمندان، معماران این مرز و بوم و در پیروی از سنت شکرگزاری در تمدن باستانمان همایشی با عنوان زادگاه آب در کویر برگزار خواهد نمود این همایش در سه بخش طراحی معماری، عکاسی و گرافیک داوری خواهد شد و در سه فصل مسابقه، سمینار، نمایشگاه آثار برگزیده پیگیری خواهد شد. هیئت علمی دانشگاه های مختلف معماری در این امر قضاوت خواهند نمود که ذکر اسامی این اساتید گویای تراز بالای این همایش است.

1-    دکتر داراب دیبا

2-    دکتر سیمون آیوازیان

3-    دکتر سیامک پناهی

4-    دکتر حسن اصانلو

5-    استاد امیر هوشنگ اردلان

6-    استاد ضیاء الدین جاوید

7-    استاد آرتور امیدآذری

به نفرات برتر از هر سه گروه جوایز ارزنده ای به انضمام لوح یادبود، گواهی شرکت در همایش از جانب کانون نخبگان پژوهش و فناوری ایران به کلیه شرکت کنندگان  تقدیم خواهد شد.

مراسم معرفی و نقد و بررسی آثار برتر و همچنین ارائه مقالات و سمینار در مراسم اختتامیه برگزار خواهد شد نمایشگاههای برای هر سه گروه به طور مجزا از آثار برگزیده برگزار خواهد شد.

یادآوری: شرکت تمای افراد  در این همایش با رعایت مقررات آزاد است.

تذکر1: استفاده از هر گونه نرم افزارهای کامپیوتری در گروه معماری و گرافیک ممنوع می براشد. کل آثار بصورت دست آزاد باید ارائه شوند. قطع شیت ها 70 * 50 و حداکثر از هر شرکت کننده دو شیت پذیرفته خواهد شد.

تذکر 2 : در گروه عکاسی قطع عکس های ارائه شده باید در رنج کاغذهای A3 و A2 واقع شده باشد از داوری اثار کوچکتر از A3 و بزرگتر از A2معذور می باشد.

استفاده از هرنوع دوربین  بلا مانع میباشد

آخرین مهلت ثبت نام و اخذ کد شرکت کننده 15/7/87

آخرین مهلت تحویل آثار به اداره پست 25/7/87

( به صورت پست پیشتاز سفارشی )به صندوق پستی :تهران 1564-14395)

آخرین مهلت آثار به صورت حضوری 27/7/87

                                    جهت کسب اطلاعات بیشتر به شماره تلفن های:

021  44403358  خانه هنر و معمار 
021  88992633 (کمیته معماری  معماری)
021  88992633  
021  88992632   (فکس)

 سامانه پیام کوتاه : 30006707

 Email: info @ zadgaheab.org   

       Canani @ zadgaheab.org   


لگوی هم اندیشی های مجازی وبلاگ های معماری ایران

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:27 عصر

دوستان علاقه مند به شرکت در هم اندیشی های مجازی می توانند لگوی ضیافت ها را در قسمت آرشیو وبلاگ خود قرار دهند تا از این پس به صورت اتوماتیک از ضیافت ها با خبر شوند و به صورت مستقیم به مباحث روز هم اندیش ها وصل شوند برای دریافت کد بر روی لینک نظرات کلیک کنید :


بسم الله الرحمن الرحیم

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:26 عصر

ارگ کلاه فرنگی بیرجند                                                                         

دیگران کاشتندوماخوردیــــــــــــــــــــــــــــــــم

مابکاریم که دیگران بخورنـــــــــــــــــــــــــــــــد

                

گفت پیامبر(ص): قلم عالمان برترزخون شهیدان

اگردردانلودفایلهااشکالی بودلطفادرقسمت(نظربدهید)آن تذکــــردهید

اگرفایلهای وبلاگ مفیدتان بودامانتداری کرده منبع انهارا ذکــــــــر کنید


یا صبور و یا صابر

ارسال  شده توسط  فرزاد 1 در 87/7/27 12:26 عصر

دانلود: نقشه های اتوکدی پروژه معماری مسکوی چند طبقه با زیرزمین و:

لینک دانلـــــــــــــــــــــــــــــــــــود:

http://www.4shared.com/account/file/67142829/831e830c/SKONY.html

 

 


<      1   2   3   4   5   >>   >